58 Hvordan si NEI – den beste grunder vanen

Dec 15, 2021

 

Kjære du som lytter til Grunderkanalen - vi vil premiere deg fordi vi digger deg.

GrunderUniversity er plassen for gründere som vil optimalisere sin bedrift og ha vekst og støtte over tid. Vi trekker ut en heldig lytter som  får 6 måneders gratis medlemsskap på GrunderUniversity. Her er det du må gjøre for å vinne:  Gå inn og gi din vurdering av Gründerkanalen på itunes. Deretter - del med oss hva din favoritt episode er og hvorfor. Gjør det i kommentarfeltet på www.grysinding.no/58.  Enkelt og greit. Vi gleder oss til høre fra deg!

 

Hvorfor sier vi egentlig ja – når vi ikke mener ja – men heller et TJA eller NEI?

Du sier ja fordi du vil bli likt. Vi vil at andre skal synes vi er supersnill. Du er den suksessfulle og den de vet de kan stole på. Da kommer det også mer og mer henvendelser. Av og til så tar vi mot til oss og trekker oss, føler oss lumpen eller kommer med en hvit løgn for å trekke oss ut. Hvordan sier du NEI på en awesome måte?

Her er NEI TAKK manuset og det er gull verdt:

Øvelse gjør mester – når du vet det er et nei – bruk dette scriptet:

”Takk for at du tenkte på meg, men jeg får det dessverre ikke til. Akkurat nå er jeg fullbooka og har 100% fokus på familien og business. Jeg setter pris på at du tenkte på meg. ” Så bytter du bare ut hva du har fokus på om det ikke er business og familien

Når du ikke vet om det er NEI – ber om om litt tid:

”takk for at du tenker på meg – la meg sjekke kalenderen og komme tilbake til deg” – så bruker du litt tid til å sjekke om dette er virkelig WOW for deg.

 

 

Er det ikke det – sender du kjapt en mail og sier nei takk uten dårlig samvittighet.

Her er det jeg sier:

”Takk for at du tenkte på meg. Jeg har sjekket kalenderen min og jeg får det dessverre ikke til. Hovedfokuset mitt nå er business og familien. Jeg setter pris på at du tenkte på meg og lykke til.”

Det gir en positiv effekt – du har balanse og du er i kontroll. Det gir selvtillit. OG du har ikke dårlig samvittighet fordi du har faktisk vurdert det. Du sier NEI til noe du ikke ville gjort bra. Det er viktig. Du vil ikke gi 10-20% og spre dårlig energi.

Du vil oppdage at folk respekterer deg. Du blir hun som har kontroll og prioriteringene i orden. Du vil kjenne en enorm letthet. Når du starter vil det komme opp noen redsler. Kanskje er du nervøs? Kanskje du ikke har sagt nei før? Øv deg – si kun ja til det som er riktig for deg.

Har du allerede tatt på deg for mye?

Jeg kom med løgner rett og slett for å komme meg ut av sitiasjoner. Skyldte på hodepine som faktisk ga meg hodepine. Jeg grudde meg så mye at jeg faktisk fikk en legitim unnskyldning. Hvite løgner er ille. Det får deg til å føle deg dårlig – så dropp de.

Det går noen få ganger å trekke seg ut av allerede avtalte forpliktelser – men så er det tid for å lære å si NEI.

Det er tøft å gjøre, men du lærer deg en god vane. Test ut om dette er noe som gir deg frihet. Hold deg til fokus, struktur og kvalitet – og da må du lære deg å si nei. Det er enkelt – men ikke lett. Dette er en vane som kan endre livet ditt.

Vil du ha en lønnsom business og et liv du elsker? LÆR deg manuset for NEI takk  utenat. Sett deg mål så du VET hva som er JA og hva som er NEI. Stress kommer i livet vårt fordi vi sier ja til ting vi vet ikke er bra for oss.

Her er mine 3 enkle steg for mer rom og mer kreativitet:

  1. Sjekk målene – gir de mening og entusiasme? Da er de ok. Om ikke, juster.
  2. Sjekk at kalenderen kun har ting som jobber mot å nå målene dine. Finn de tingene som MÅ ut. Avlys. Dessverre har jeg tatt på meg for mye, utrolig lei meg.
  3. Øv deg på å si NEI 10 ganger i dag. Når du blir vant til det – er det slett ikke så ille.