27 Forskjellen på grundere med suksess - og de som ikke har det

Dec 15, 2021

 

De fleste kundene mine tror det er selvtillit som gjør noen suksessfulle. Jeg mener det er vaner!

Vaner først. Deretter holdninger eller mindset, som jo egentlig er dine repeterende tanker som støtter deg - men det er for en annen podcast.

 

Du kan abonnere på GrunderKanalen på  iTunes HER (er gratis)  

 

 

Hva er Vaner?

Det som du gjør automatisk hver dag som et resultat av dine tidligere handlinger.

Vaner er action som du først må gjøre veldig bevisst men som etter en tid du gjør automatisk, ofte uten å tenke.

"Det er vanskelig i starten – og jo mer du gjør det jo bedre blir du – og til slutt blir det en automatisk ting du gjør."

Her er et eksempel på en vane: Jeg øvelseskjører med Jacob sønnen min på 19 år. Som utrent er det utrolig vanskelig å kjøre bil – bremse, gasse, blinke, lys, vindusviskerne, temperatur, speil – det er en prøvelse for en mamma å sitte på. Med mange nye ting på en gang, og klart det er utfordrende å mestre for en ny sjåfør.

 

 

Jeg startet å kjøre bil da jeg var 14. Etter 32 år har jeg ikke utfordringer verken å se over rattet eller med å clutche riktig i en rundkjøring. Men i starten var det veldig unaturlig og vanskelig.

Nå går det på autopiloten. Av og til kjører jeg uten å huske at jeg har kjørt.

Det går helt automatisk – så etter mange øvinger er det nå en vane. Jeg kan sitte i en annen verden og allikevel komme helskinnet frem.

Vaner – vi er våre vaner. Alle er våre vaner. Det er det som gjør oss unike.

Og her er det spennende: Vi alle har både gode og dårlige vaner.

Gode vaner produserer resultatene du ønsker

Dårlige vaner produserer resultater du ikke ønsker.

Så hvilke vaner er det suksessfulle gründere har? De går igjen og igjen. De samme vanene. Få med deg denne episoden og lær hvordan gode vaner også kan hjelpe deg til mer suksess.

"Gode resultater går ikke på å få gjort mer på ”task listen”, som mange tror."

 

 

Jeg har intervjuet over 100 suksessfulle gründere, vært med i masterminds med milliardærer og millionærer og hos disse menneskene har jeg sett noen klare trender som går igjen.

Og husk at du trenger ikke å være suksessfull selv om du tjener penger!

Det finnes nok av ”rikinger” som ikke akkurat ser ut som de elsker jobben sin – så i min ”forskning” har jeg bare tatt med meg dem jeg føler oser av entusiasme og som har økonomisk suksess med bedriften sin.

Her er det jeg har lært - suksessfulle gründere har gode vaner som:

Står opp tidlig

Jeg har enda ikke møtt en suksessfull gründer som ligger å dra seg utover dagen.

De fleste har en morgenrutine som består av trening, sunn frokost og gjennomgang av dagens gjøremål.

Tar daglig action mot en klar visjon/mål

Har daglig fokus på hva som er målet og gjør det som trengs for å komme dit. De har en plan for å komme seg til målet og bruker tiden sin verdifullt.

Sier NEI til ”gylne muligheter”

Jo mer suksess du får jo flere muligheter og gode forslag får du. Å lære seg å håndtere e-mail smart  og holde seg fokusert på egne mål, og ikke alle andres, er superviktig.

Mediterer

Du har hørt det – ”alle” gjør det. Som idrettsutøvere trenger også toppgründere hvile. Meditasjon er helt genialt for å hvile for det gir også ro og en enorm kreativitet.

Skaper et team bygd rundt hver enkelt sine styrker

De bruker geniet sitt der de er best. Resten delegerer de til teamet som er bygd opp med komplimenterende egenskaper.

Spør om kritikk fra en mentor

De tror ikke de kan alt – så de har noen å spørre om hjelp. Og noen til å utfordre dem.

Ser etter løsninger

De har entusiasme og ”passion” for det de driver med. For suksess kommer aldri over natten. Det er hard jobbing – og de har alltid et øye for løsninger i motsetning til problemer.

Elsker du ikke det du gjør, for du vil virkelig gjøre en forskjell, så blir man fort lei når man møter motstand. Men har du en indre drive og entusiasme så finner du løsninger -  også når det blir tøft.

Hvordan skaper du deg gode vaner?

Du vet det sikkert allerede – hva du trenger å gjøre mer av for å ha mer suksess i livet ditt.  For ofte velger vi heller ”kortsiktig nytelser” foran langsiktige resultater. Øvelse gjør mester, så start i dag.

I podcast episoden snakker jeg om hvordan du kan lage deg morgenrutiner som virkelig kan hjelpe deg mot mer suksess – hva det måtte bety for deg. Klikk bildet under for å laste ned mini-guiden.

 

 

Her er min nye vane som jeg øver på daglig for å få mer energi og utholdenhet - og som jeg vet vil gi meg mer gründersuksess:

- Står opp kl 06.15 for å trene – blir fokusert og føler meg som superwoman

- Tar KUN action mot 90 dagers målet mitt – alt annet er et NEI.

- Får hjelp av min assistent til å beskytte tiden min.

Hva er din nye vane om du skal lykkes som gründer? Del med meg i kommentarfeltet.

PS – Jeg har lært masse om gode vaner fra disse tre bøkene. De er på topp ti listen mine over business bøker. Om du ikke har lest de, få med deg disse: