246: Julie - Wingeskutt

Dec 15, 2021

 

Hvem er Julie Winge?

«Jeg er alkoholiker.»

«Men jeg er også skuespiller, blogger, og en person med behov for å uttrykke meg.»

Julie er med på å endre verden gjennom å hjelpe andre. Hun opplever det som et kall – fordi hun erfarer at «når man gjør sånn, blir det slik, og så blir det sånn».

Men så erfarer hun på andre at det ikke blir slik og sånn ... Og da tenker hun: «Kom hit, gjør dette, jeg skal vise deg!»

Julie bruker kunnskapen sin i businessen.

 

Hvordan ble du alkoholiker?

«Jeg spør meg selv litt annerledes: Har jeg lyst på et glass vin i timen?

Og det har jeg ikke. Derfor kan jeg si at det er genetisk. Fordi jeg kjenner at jeg er født med beinet i kartongen.»

«Når du drikker et glass vin i timen, eller snakker om den halve Chablisen din, og jeg ser for meg at du kanskje har en pyntekork i skuffen som du kan putte oppi den … Da blir jeg gal. Jeg skjønner ikke hva du skal med en halv flaske av noe som helst!»

Hvordan ble avhengigheten til business?

Julie skrev først en bok, og nå hjelper hun andre gjennom medlemsportal og hun har en-til-en-kunder. Hun kjører også noen ganger A-til-Å-kurs over 3 måneder: steg for steg.

Hun har medlemsportal på Facebook, men hun hjelper også på nettsiden fordi folk vil være anonyme – der er det nesten daglige samlinger fordi driften er så sterk.

- Jeg følger det de vil ha, og jeg gir dem det de trenger. De får visse verktøy som fungerer, og jeg vet hva som skal til fra A til Å. Jeg kutter ut det de ikke vil ha – og så legger jeg til moderne læring.

Lær å lag onlinekurs slik som Julie: grysinding.no/onlinekurs

Imponerende reise

Julie gjør en forskjell for mange familier i dag – men hvor var hun for ett år siden, rent business-messig? 

"Ingen steder ..."

Hun hadde etterlatte-pensjon fordi faren til barna er død. Hun skrev blogg. 

Alt dette med alkohol og åpenhet startet egentlig litt ufrivillig: Hun skrev et innlegg for KK på bakgrunn av en blogg med 200 lesere, og tenkte ikke på at KK var litt større ... Så det tok av på den måten. 

Så kom bok-kontrakten: "Jeg visste ikke engang at jeg kunne skrive!" 

"Og så hadde jeg jo denne bloggen, da – og for å være helt ærlig: Det er noe dritt å sitte og skrive i 6 timer hver eneste dag år ut og år inn uten å tjene en krone!" 

Julie oppdaget Gry Sinding i feeden på FB og ble umiddelbart dratt inn i det, og  fulgte kursprogrammet til Gry. Julie lærte at du ikke skal lure på hva du gjør, ikke spørre om hvorfor du skal gjøre det – bare følge stegene og gjøre det som blir sagt. Dette viderefører hun i sine egne kurs.

Og det har betalt seg. Hun har skapt seg en meningsfull jobb med økonomisk frihet på kort tid – og det med et innhold på sosiale medier som er veldig skambelagt.

De fleste ville ha sagt at det ikke er mulig. Men Julie gjorde det.

Det mest givende med jobben?

«Å se at andre tar den samme reisen som meg – å se at det funker. Det gjør også at man får større selvtillit. Å se at det jeg gjør, funker. Også for andre. Det er helt magisk.»

Hvordan gjør du jobben når du ikke føler for det?

«Da går jeg i hodet mitt til deg Gry og det du har lært meg: Uansett hva slags dag det er i dag, så må jeg gjøre det som skal til. For meg er det tre livesendinger i uka, som jeg må gjøre. Jeg trenger ikke å svare på alle FB-meldinger etc., men livesendingene skal jegpå.»

Det handler om å holde ut

Man får ikke resultater med en gang. Det er "spennende" å ha det litt vondt – det vonde er også positivt. Særlig for en som er avhengig og søker det lystbetonte.

Det er spennende å se at stegene man tar, funker. Systemet funker. Det handler om å følge det samme systemet lenge nok.

Alle er redde for endring. Det er skummelt, og det gjør vondt - men det er også det som gjør det spennende. Uten endringen kjeder vi oss og går på autopilot.

Hva er best med å være gründer?

"Friheten! Det eneste kontoret jeg har, er en laptop, og en pute på fanget."

Hva er drømmen?

Friheten, samt en takterrasse, med utsikt til et turkis hav – med en bungalow som gjør at man kan være på den takterrassen resten av livet.

Vil du bli bedre kjent med Julie?

Følg henne her på bloggenPodcast og Facebook.

Gjør som Julie og lær stegene for å lykkes: grysinding.no/onlinekurs