245: Gjennombrudd med gode holdninger - ArtbyHege

Dec 15, 2021

Møt Hege Sandtorv: kunstner, 47 år, mor til tre og bonusmor til to og markedsfører i bunn.

Hege har levd med salg og markedsføring hele livet og hatt en spennende karriére med det, men bestemte seg for et par år siden for å leve ut drømmen som kunstner. Hun jobber fortsatt litt på si, men drømmen er å kunne leve av kunsten på sikt.

 

Nedenfor ser du i hovedtrekk hva vi snakker om i intervjuet.

Å brenne for det du driver med

Hege produserer (maler) og selger mye, men hjelper også andre med sin drøm gjennom online-kurs. Fem barn, jobb, produserer og selger kunsten sin, driver online-kurs – hvordan får hun det til?

Hun forteller at hun alltid har hatt høy kapasitet. Men det blir mye jobbing, som det jo er når man skal starte noe for seg selv – det kommer ikke gratis. Det blir lange kvelder og jobbing i helger. 

Men hun elsker det hun driver med, og da er det ikke vanskelig å jobbe mye: Å jobbe for seg selv er en livsstil. Når du driver for deg selv, gjør du noe du virkelig brenner for. 

Dessuten: Det å male var en hobby tidligere, noe hun likevel gjorde i ferier og helger – så egentlig er det ikke noen forskjell!

Mastermind, SoMe, lansering og det å lykkes

Hege hoppet inn i min Mastermind gruppe veldig tidlig i prosessen, mest fordi hun følte at hun trengte struktur og systemer. Dette har betalt seg.

Mange av Mastermind-kundene har store forventninger om å tjene mye penger med en gang. Hege begynte for et par måneder siden, og er en av de få som faktisk har klart det – selv om det er flere som driver malekurs online, og som er dyktige på det. Hvordan?

Hun måtte jobbe mentalt med seg selv, og tenke på hvordan hun skulle differensiere seg. Som kunstner differensierer man seg gjennom uttrykket, og hun tror at dette har hjulpet henne. Mange av følgerne hennes var tydeligvis klar for hennes kurs – fordi det er annerledes enn de andres. 

Første lansering gikk veldig bra, og Hege tror det skyldes mye den jobben hun gjorde i fjor, på sosiale medier. Hun jobbet beinhardt, spesielt på Instagram, med å få flere følgere, og hadde opparbeidet seg mange følgere før lanseringen. 

Vil du lære om onlinekurs også er for deg?

Bli med på gratis trening her: Grysinding.no/onlinekurs

Å lære av nedturer

Hege opplevde at hun hadde det gøy i prosessen med lanseringen – men hun var livredd i begynnelsen og følte at det var noe makkverk hun holdt på med på lerretet – online ... 

Men det handler om å ta nedturer som læring, og det gjorde Hege med én gang. Hun tok det med godt humør, noe som kanskje også er en viktig grunn til at lanseringen var så vellykket. 

Hun ser på nedturer som en mulighet og et spark bak til å gjøre noe annet. Livet vil alltid komme i veien, og da handler det om å se læringen i det som skjer, og å lete etter det som er positivt.

Gründervirksomhet i nedgangstid

Når det gjelder situasjonen vi er i nå, ser Hege at malekveldene online oppleves som ekstra positivt for kursdeltakerne – så hun tenker at hun vil fortsette som normalt, og at hun vil lansere kurset på nytt etter påske. 

Heges råd til andre gründere som starter opp i nedgangstid:  

Det handler om markedsføring, markedsføring og markedsføring. Å tørre å selge seg selv, ikke være redd for å by på seg selv.

Og skal du selge, må du gjøre salgsjobben. Selv i disse tider må du gjøre jobben – men det går an å se på det som trening fram til hverdagen blir normal igjen.

Det kan også være skummelt å være på kamera, å være online – men dette handler også om trening. Man må bare hoppe i det.

Det beste

Det beste med å holde kurs, sier Hege, er alle de gode tilbakemeldingene hun får, all den positive responsen.

Hege ser også for seg at det beste med økonomisk frihet og frihet til å bare være gründer, kommer til å være at hun kan jobbe når hun vil og hvor hun vil.

Hvor finner du Hege?

Facebook og Instagram

Webside