240: Anja Hammerseng-Edin Mental Trener

Dec 15, 2021

 

I dag får du møte Anja Hammerseng-Edin, den råeste jeg vet om når det kommer til disiplin, mental trening og hvordan du kan bli bedre på å skape deg frihet og det livet du egentlig vil ha. 

 

 

 

Måten Anja presenterer mental trening på, er mind-blowing! Hun har et stort hjerte, og hun er genuint opptatt av at man skal bli bedre og at man skal være seg selv helt. 

Og vil du lære mer om Anja, går du på www.fearlessmind.no . Få også med deg Fearless Mind-podcasten.

Under videoen finner du et kort sammendrag av hva vi snakker om.

Akkurat nå kan du få hjelp og få med deg 4 gratis-treninger hvor du får coaching i å snu en nedtur til nye muligheter:  grysinding.no/coaching 

 

 

02:30 Anja - selve definisjonen på disiplin

For Anja er disiplin viktig – hun forteller at det har fulgt henne gjennom håndballen og at hun ble lært opp i disiplin veldig tidlig. Dette får hun virkelig bruk for nå, i livet som gründer og mental trener.

Anja trener seg selv i det hun lærer bort. Hun lærer bort teknikkene og livsstilen til ulike mennesker – av og til privatpersoner (men kun hvis de er 100% dedikert), av og til bedrifter, av og til idrettslag – og har et sterkt fokus på at hvis hun skal lære det videre, så trenger hun å leve det selv. 

04:56 Hva gjør disiplin og målbevissthet med suksessen?

Det viktigste er å være hel ved for Anja. At hun skaper noe innenfra, fra et sted som er ekte, at hun lever fra hjertet, aldri lurer noen, og vet at det virker fordi hun lever det selv. Det gir stolthet og en følelse av mening å ha kjent på kroppen hva det betyr.

06:45 Frykten for å hive seg ut i det

Mange venter til de møter veggen – hvorfor?

Det handler mye om forventninger fra samfunnet – hva vi vokser opp med av tro på hvordan verden skal være og ikke være. Samfunnet vårt er designet slik at vi skal være pliktoppfyllende, gjerne følge i andres fotspor og leve det livet som blir forventet.

Så gjør vi det så godt vi kan, og finner ut at vi har levd et liv som er bygd på det som blir forventet, ikke på det som er ekte. Det går til et visst punkt, og så blir mange skuffet når de er ferdige på skole, fått seg jobb, fått et par unger, blitt litt satt i forholdet.

09:00 Powerfriends

Hvordan får man bra folk rundt seg?

Anja har vært i et miljø hvor det er mye overfladisk snakk, network-bygging etc. Da er det viktig å gjøre seg opp en mening om: Hva slags vennskap vil jeg ha? Hvor mye har jeg lyst til å investere i det? Hvor mange venner er det viktig for meg å ha? Kvantitet eller kvalitet?

Så må man tørre å være sårbar, tørre å være i utvikling med de man omgås, tørre å sette ord på hva som er viktig. Dette krever at man er villig til å investere tid.

Det gikk kjapt opp for Anja at man ikke kan gjøre det med 20 mennesker, men kun noen få. Man kan jo samarbeide med mange og ha et stort nettverk – men det er forskjell på hvem som er i sirkel 2 og sirkel 1. Det er viktig å klargjøre. 

12:05 Utvikling i møte med mennesker

Hjerte til hjerte, sjel til sjel – alder, legning og religion betyr ikke så mye. Det er pennende å møte mennesker når du føler at det skjer noe i det møtet. Når det er noe som er ekte, når det føles trygt å være der. 

14:40 Disiplin og struktur – det motsatte av frihet?

Anja er dedikert til personlig utvikling og hva som skal til for at hun fungerer på sitt beste.

Hun vet at hun trenger kvalitet på søvn, kosthold, relasjoner, hva hun driver med når hun er på jobb – for å være produktiv, effektiv, trives og ha det bra.

Hun viker ikke fra dette fordi hun vet det fungerer å ha den disiplinen – men man kan like gjerne kalle det valg av livsstil.

16:30 Hvordan formidle en slik livsstil uten å være belærende?

Det er viktig å leve det slik at andre lar seg inspirere – og så er det opp til hver enkelt om man ønsker å ta det i bruk.

I dag er det mye fokus på personlig utvikling – det står mye bra i bøker og forskningsartikler, og det er mange som formidler – men det virker først når du tar det i bruk

I Fearless Mind må man være dedikert og leve den livsstilen. Anja og Marius har prøvd med flere ansatte, men det har vært vanskelig å knytte til seg mennesker som er så opptatt av personlig utvikling at de er villige til å trene på det og erfare det selv – fullt og helt. 

23:45 Tankene styrer følelsene – ikke omvendt

Livsmestring bør inn i skolen! Det er viktig å lære fra tidlig av hvordan hjernen fungerer og hvordan den styrer adferden vår – og at hjernen er formbar. Vi trenger å utfordre stemmen i hodet vårt hele tiden. 

30:37 Tidlig opptatt av mental trening og sinnets kraft

Anja fikk en forståelse av sinnet i tidlig alder. Hun forteller om en far som levde som hypokonder og lå på sofaen de siste ti årene av livet og trodde at han skulle dø.

Det var interessant at man faktisk kan tro at man er syk, og det en eneste som egentlig feiler deg er liggesår fordi du har ligget så mye.

Hun fikk møte Frank Beck, en stor idrettsmotivator, som 13 åring, og jobbet med han en til en. Kunne hun få mennesker til å føle seg slik som han fikk henne til å føle seg?

Etter å ha sett og erfart de to verdenene – gikk det tidlig opp for henne hvilken kraft det er i sinnet vårt, og at hva vi tror har enormt stor påvirkning på kvaliteten på livet vårt. 

33:17 Lærer gjennom både nederlag og kjærlighet

Vi trenger begge deler – men vi må erfare det og bruke de erfaringene!

Vi må også stå i alle meninger folk har om en livsstil som er annerledes, og tenke på det som vår "livsstil-design", drømmelivet vårt. Det må være greit at folk ikke er enige. Det er læring i det, også. Det er ingen som eier fasiten.

42:42 Hva gjør man hvis man står fast som grunder?

Det å være gründer er fortsatt «gründet» på en stor løgn: stå opp tidlig, legg deg seint, jobb knallhardt, jobb mer enn de andre ...

Dette er selve nøkkelen til mørke og depresjoner, og det er her personlig utvikling kommer inn.

Da spør Anja:

Har du den energien som kreves? Har du det kostholdet som kreves? Er du sharp på det du skal gjennomføre? Klarer du å ta time-outs? Klarer du å være hel ved når du kommer hjem fra jobb? Er du til stede for ungene? Mannen? Kona?

Man må utfordre og snu den livsstilen som har vært vanlig for gründere. Ja, vi skal jobbe hardt – men vi må ha en livsstil som tåler det. Og vi må tørre å være annerledes!

Vil du bli bedre kjent med Anja?

Følg henne her på bloggenInstagram og Facebook.

Få med deg 4 gratis-treninger i disse virustider hvor du får hjelpe i å snu en nedtur til nye muligheter:  grysinding.no/coaching