24 Mine Tøffeste Læringer fra 2015

Dec 15, 2021

 

Du er smart om du lærer av dine egne feil - og et geni om du klarer å lære av andres feil har jeg hørt.

Jeg er ikke et geni. Jeg må visst gjøre de samme tabbene om igjen. Læring tar tid for meg rett og slett.

Sjekk ut denne episoden og få med deg mine topp 5 feilskjær for 2015. Og del gjerne dine største læringer i kommentarfeltet. Så hjelper vi hverandre.

 

a
 

Du kan abonnere på GrunderKanalen på  iTunes HER (er gratis)  

"Det hjelper å høre at andre gjør feil også. For selvtilliten, og som en påminnelse om at det er menneskelig å feile."

 

Lytt til Podcasten eller se den på video. Kort fortalt her er mine 5 største og tøffeste læringer fra 2015. Ingen tvil om at 2016 blir det beste året noen sinne!

Det er bare å evaluere og justere kursen ikke sant?

 

 

Læring #1: Ansatte for mange på for kort tid

Det tar tid å lære opp andre – mye tid. Ti ganger mer tid enn jeg hadde forventet. Og mange ansettelser skapte stress rundt inntjening. Noe som leder meg til feilskjær 2:

Læring #2: Fokuserte ikke på INNTEKT

Du skal ha det gøy på jobb – men ikke bare gøy. For nå er vi en bedrift, ikke lengre et ”one-girl-show” hvor jeg kan leke som jeg vil, så det er lurt å holde fokus på budsjetter – så vi kan måle progresjonen og justere underveis i året.

Læring #3: Å bare jobbe er fremdeles usmart

Jo da – jeg lærer det bort: Man MÅ ta fri. Men når det å jobbe er så gøy og du digger gjøre mer av det du er best på, så glemmer man det fort. Usmart rett og slett. Jeg lærte dog å automatisere enda mer – slik at jeg kan ”ta meg tid” til å bli syk. Eller enda bedre: tid til ligge på en strand og lytte til podcaster : )

Læring #4: The Pleasing Disease

Jeg, i likhet med mange, synes det er kjekt å hjelpe andre. Og jeg liker å bli likt. Jeg vil så gjerne være snill og grei, og det å si nei er for meg det motsatte av å være snill. For noe tull! Jeg glemte meg bort i fjor og læringen ble tøff. Vi er vårt mest viktige redskap på jobb og i livet generelt. Til neste år husker jeg det.

Læring #5: Strategi – Taktikk – Action

Gode redskaper som Trello fikk meg bort fra det jeg er rå-god på: Riktig Strategi, så lage en god taktikk – DERETTER ta masse action mot målet. Med vårt nye supersystem Trello, ble jeg helt hekta på to-do lister og de alt for mange oppgavene hang ikke sammen med strategien. Noe som gjorde at jeg kom på villspor. Ikke lurt.

Lytt til hele podcasten og del gjerne dine erfaringer med meg.

Vi blir bedre sammen og jo mer vi hjelper og deler med hverandre. Jo bedre blir vi.

"Sammen er vi sterkere er ikke bare en klisje."

La oss gjøre 2016 til det aller beste året noen sinne.