222: hvordan starte egen business på 90 dager

Dec 15, 2021

 

Hvis du har fulgt med meg en stund, vet du at online-kurs er den raskeste, mest effektive måten å starte en business på. Men mange tror det er så utrolig vanskelig!

I ukas episode har jeg tenkt å bryte ned til deg at du sannsynligvis kan lage et online-kurs. Du har kunnskap, du er rå på et eller annet, folk spør deg om ting – og kanskje er det din tur til å lage en business på 90 dager.

Hvem kan lage og selge online-kurs?

Alt som trengs, er:

 • Du har resultater på et område
 • Du kan lære det bort

Det er ikke så vanskelig som du kanskje tror. Hva er det folk spør deg om? Mange degraderer kunnskapen sin fordi de tror at de må være tusen steg foran kunden og ha en masterclass i noe. NEI!

Da jeg startet å lære bort "Din beste versjon" på online-kurs, hadde jeg nettopp kommet meg ut av en depresjon. Jeg kom meg ut av den gjennom å trene på å endre tankegangen min. Og så lærte jeg folk hvordan jeg gikk fra deppa til veldig glad på mindre enn tre måneder. I januar lærte jeg folk akkurat det samme som jeg selv hadde gjort fra oktober til desember. 

Men da jeg startet, lurte jeg på om jeg skulle lage andre kurs:

 • Hvordan kjøpe ferieeiendom og få turister til å betale for deg
 • Hvordan få gode barnevakter
 • Hvordan trene deg opp til din første maraton
 • Hvordan få menn til å slutte med porno og starte å ha sex med kona igjen

Dette var ting jeg følte jeg kunne gi råd om til andre, fordi folk allerede spurte meg om det. Så hvis du har folk som spør deg om hvordan du gjør noe, så kan du lage kurs på det.

Jeg har selv tatt kurs:

 • "How to get a new kid before Friday" – det var selvutvikling på meg, ikke ungene ...
 • Hvordan komme igjennom en skilsmisse som gode venner – et kurs jeg lette etter da Henrik og jeg skulle gå fra hverandre.
 • Hvordan lære deg å strikke – ikke et kurs jeg vil ta, men som andre venner har tatt.
 • Er jeg klar for å kjøpe meg hund? – Et kurs jeg har googlet etter og tenker å ta.

Jeg er overbevist om at du har kunnskap som folk spør etter.

En venninne spurte meg: Hvordan klarer du å style så bra? Hvordan klarer du å legge makeupen din? Hvordan klarer du å lage så god mat?

Med en gang du har noen som spør deg om sånne ting – så kan det være et online-kurs.

Hva skal til for å lykkes?

Det skal ikke være en dyr hobby – det skal være en business. Du skal selge.

1. Du må være villig til å gjøre jobben.

De fleste vil ikke lykkes om de vil tjene millioner uten å gjøre en innsats. At du er villig til å gjøre jobben – også når det er tøft – har alt å si.

2. Du må ha den rette holdningen.

Ikke quick fix, men at du er der for drømmekunden – du er der for å hjelpe andre mennesker. Hvis du tenker: Dette er me, myself and I, så blir det ikke ekte. De som skal betale deg, må kjenne at du føler noe for dem. Du må ha den grunnleggende kjærligheten til drømmekunden og et ønske om at de skal oppnå resultater.

3. Du må investere tiden din.

Du må ønske å være i dette på sikt. Du må ønske å gjøre det samme om, om og om igjen.

Hva slags kurs?

Jeg har bare laget kurs om det folk har spurt meg om. Kort om noen av kursene:

 •  DinBesteVersjon:
  Jeg gikk fra ulykkelig til lykkelig maratonløper. Satte meg mål jeg nådde, og brukte erfaringen til å lage kurs.
 • SkapDinDrømmejobb:
  Folk spurte meg hvordan jeg fikk kunder fra hele Norge? Jeg gjorde markedsføring på nett på hvordan jeg tiltrekker meg kunder.
 • Produktive systemer for gründere:
  Gry, jeg finner ikke ting, jeg sløser bort så mye tid på systemer …
  Jeg begynte å lære dem hvordan de kan bruke bare 20 minutter på Dropboxen eller innboksen sin.

 • Skap Online-kurs som selger (SOS): Kjøres nå snart – meld deg på: grysinding.no/workshop

 

 

Hvordan er det du selger onlinekurs - hva er det som skal til?

Mitt beste råd: Ha få kurs, og få kundene til å gjøre det bra.

Jeg har bare to kurs akkurat nå: SkapDinDrømmejobb og Skap Online-kurs som selger. Hver gang vi lanserer det, får vi millioninntekter – og kundene får resultater, fordi jeg har øvd meg og øvd meg.

Online-kurs er en voksende bransje – uten tvil. Vi vil gjøre ting fra stua, og vi vil ha raske resultater. 

Jeg hører ofte: Det er så mange som gjør det samme som meg ... Ja, men de er ikke deg! De velger deg fordi de digger deg. De vil høre din stemme. 

Helene Ragnhild er et godt eksempel – det er mange som driver innenfor kosthold og ernæring. Hun var ikke størst eller best. Men hun turte å være seg. Og på den måten skapte hun seg en helt rå bedrift. Hun var helt ny i bransjen, og hadde over 7 000 mennesker på de to workshopene sine. Ikke fordi hun var best eller størst der og da – hun var bare seg. Og hun har lært seg SOS.

Jeg har brukt den samme prosessen (SOS) for kurs til 297,- som for kurs til 90 000,-. Det som skiller kursene, er tilgjengeligheten din. Verdien kunden betaler for, er din tilgjengelighet - hvor mye de har deg 1-1. De betaler for at du løser en utfordring slik at de når målet sitt raskere og enklere.

Mange sier at de stoppes av at de ikke har penger og derfor ikke kan ta kurs hos meg. Men det er faktisk ikke en hindring. Du kan lære deg det ved å google. Det er så mange steder der man kan lære gratis. Du må bare starte en plass.

Få med deg denne podden og tipsene jeg deler her.

Prosessen for å lage et onlinekurs:

 • Start med en Brainstorming: Hva har du hjulpet folk med? Hvorfor kommer folk til deg? Jeg er overbevist om at du får spørsmål fra venner. Det er det du bruker som utgangspunkt!
 • Hvem er Drømmekunden din (DK) – og hva er utfordringen? Hva skal til for å ta kunden dit hun vil? Hva skal til for å finne det resultatet hun vil oppnå?
 • Bryt det ned til 5–7 steg. Hva er det jeg trenger å lære min DK? Hva trenger hun å få av kunnskap? Hva trenger hun å gjøre av oppgaver? Hva må hun gjøre for å komme seg fra A til B?
 • Jeg bruker post-it-metoden – alt jeg tenker DK må gjøre, skriver jeg ned på post-it-lapper. Deretter deler jeg det opp i moduler/steg/hovedpunkter. (Steg 1)
 • Så lager jeg en Powerpoint der jeg presenterer dette, og hvor langt hun har kommet når hun har gått gjennom disse stegene – hvilke resultater hun har da. (Steg 2)
 • Deretter recorder jeg de neste stegene – screenflow og uten sminke ... – lagrer i Dropbox og laster opp til Kajabi.

Dette klarer du, også!

Bli med på workshop, så lærer du hele prosessen: grysinding.no/workshop

Vanlige feil:

De fleste gjør den feilen at de lager kurs basert på det de kan, og ikke på å løse en utfordring hos DK. Husk at du alltid lager et kurs som er basert på resultatene DK vil ha. Jeg tar alltid utgangspunkt i dette, og så finner jeg kunnskapen min etterpå. Så: Lytt til DK.

En annen feil: Hvis de ikke får det resultatet de ønsker første gangen, så dropper de det. De tenker at online-kurs ikke funker. Men de som skaper millionbedrifter, er de som lærer, gjør det på nytt igjen, øver, lanser på nytt – og som er villige til å gjøre jobben.

Mange gjør også den feilen at de tenker: Jeg er ikke teknisk. Og så gir de opp første gangen de står fast. Jeg er ikke teknisk. Jeg har flyttet mange ganger, og det er første gang nå at jeg har klart å koble til TV-en og få den på – på egenhånd ...

Hvis du bruker Kajabi, så trenger du faktisk ikke være teknisk. Folk gjør det for vanskelig! Gjør det enkelt. Folk betaler for resultater – ikke for antall videoer eller lange undervisninger. 

Har du ingen følgere? Har du ingen på e-mail-liste? Det gjør ingenting! Du kan starte på null. Å få følgere og bygge lister er noe du lærer i prosessen. De fleste av mine kunder som har lyktes, har startet på null. De har kanskje lansert 4 ganger før de har fått resultater. Det er ingen quick-fix. Det som skal til, er at du evaluerer, justerer og forbedrer.

Prosessen tar 90 dager, fra du bestemmer deg til du har lansering. Og så gjør du det om igjen de neste 90 dagene, og om igjen de neste 90 dagene – og om igjen ... Og det er da du får de råe resultatene. 

Jeg har lyst til å hjelpe deg. Er du klar til å teste ut ideene du har? Kom på workshopen min! Den blir rå! Gå inn på grysinding.no/222, eller grysinding.no/workshop. Vi er klare til å rocke en bedrift på 90 dager!

 

 

 

 

Hvis du er villig til å jobbe, hvis du har den riktige holdningen, hvis du er der for å hjelpe andre mennesker og tjene penger, og du vil investere tiden din til å bli bedre og bedre – så kan du gjøre dette. Du trenger ikke være teknisk, du trenger ikke å ha følgere – du kan faktisk starte med hva som helst.