217: Tålmodige delttids gründere med stor suksess

Dec 15, 2021

 

I dagens podcast møter du Nina Renate Forbord og Espen Bryhn. De er midt i en gründerreise og gjør en fenomenal jobb for foreldre. De hjelper småbarnsfamilier med å få det bedre sammen med sine barn, gjennom å ta tak i utfordringer og problemstillinger som småbarnsfamilier har, og hjelpe med tips og råd på veien. 

Nina er sykepleier i bunn og har videreutdannet seg til helsesykepleier, fordi hun ønsker å jobbe mer med foreldre og barn.

Espen er vernepleier og har jobbet i 13 år med atferdsproblemer hos alt fra små barn til voksne personer.

Begge to er i faste stillinger: Nina jobber på en kirurgisk post på Hamar sykehus, og Espen jobber som ressursperson for Elverum kommune med de som har atferdsproblemer.

 

Hvordan startet det?

Nina forteller at da hun fikk sitt første barn, gjorde hun alle foreldretabbene man kan gjøre: "Jeg kjefta, jeg var sint, og jeg følte meg totalt mislykket som mamma."
Hun klarte å snu det ved å få litt hjelp. Så tok hun mer utdanning og fikk et ønske om å hjelpe andre med de samme utfordringene.

Styggen på ryggen

«Det ligger i meg at jeg vil hjelpe andre, og så dukket du opp på Facebook og jeg fikk små drypp hele tiden, og begynte å høre mer og mer.»
Nina innrømmer at hun var veldig redd for å «gå ut», og følte at hun hadde «styggen på ryggen»: «Hvem er jeg? Hva tenker andre om meg?»
Så bestemte hun seg for å bli med på "Skap din drømmejobb" – og det endret alt!

Espen + Nina = sant

Espen fulgte med på Facebook, og plutselig dukket Nina og foreldremestring opp.
Han tenkte: «Wow, Nina, hva driver du med nå?»
Han tok kontakt og var nysgjerrig, og Nina fortalte at hun hjalp småbarnsfamilier med utfordringer i hverdagen.

De fant ut at de var veldig enige og samkjørte – at de hadde samme verdier og samme måter å jobbe på. Og siden de er barndomsvenner og har bodd 300 meter fra hverandre siden de var små, så var det connection der allerede. 

Hvordan har det vært å lage Facebook-kurs?

Har reisen vært utfordrende? Hva har vært spennende? Hva er best med denne måten å jobbe på?

Facebook har endret livet for begge. Det mest utfordrende, ifølge Nina, har vært at det hele tiden er mye nytt å sette seg inn i og en helt annen måte å tenke på. Man må endre seg selv, bli mer trygg på seg selv, stole mer på seg selv og egne avgjørelser.

For Nina har det hjulpet å være med på Skap Din Drømmejobb. Hun har fått en strategi, fulgt den og stolt på at det fungerer – og det har løsnet alt. Ikke minst det å jobbe med hodet.

Markedsføring

Verken Nina eller Espen hadde lært om markedsføring fra før. Det er imponerende at de tar stegene og gjennomfører – det er få som gjør det. Mange hører og lærer, men er redde for å ta action.

Hva er det som gjør dere annerledes?

Espen forteller at de har backet hverandre opp, vært tydelige med hverandre, åpne og direkte. De har både gitt hverandre positive og gode tilbakemeldinger, noe som gir motivasjon til å fortsette, samtidig med at de har vært konstruktive i tilbakemeldingene og lært av hverandre:

«Nina har vært flink til å lære meg mye om markedsføring. Jeg vært kritisk til å vise mye til lytterne, men ser nå at det Nina har lært av deg og lært videre til meg, har vært supereffektivt, gitt mange lyttere, rask tillit innad i gruppa, og ikke minst fokus på å hjelpe de som er i gruppa vår og ta vare på disse. Man må bygge tillit, tillit, tillit, hele veien.» 

Motgang gjør sterk

De forteller at de også har hatt motgang, men at de har tenkt at dette er superbra læring som gjør dem sterkere. «Hadde det ikke vært for motgang, hadde vi ikke vært der vi er i dag - så raskt.» 

Hva er best?

Espen liker best det å kunne hjelpe andre – samt å ha mulighet og tid til å reflektere med Nina hver dag og sette seg mål.

Dessuten: «Å få den responsen vi har fått til nå, gjør noe med deg. Det er 24-7-jobbing, og har du en dårlig dag, kan du bare klikke deg inn på FB-siden og se: Oi, der ligger det 20 medlemsforespørsler! Det er drivkraften - alle de som følger oss.»

Nina trekker også fram de mange positive tilbakemeldingene: «Det å gi og gi og gi av seg selv, og hoppe i det før du er klar, og stole på prosessen, følge en strategi, sånn som jeg gjorde i Skap Din Drømmejobb – det har alt å si. Og når vi gjør det, så ser vi at det du sier til oss, det fungerer. Det skjer! Men man må være tålmodig, stå i det og ikke gi seg, være forberedt på motgang og lære av sine feil. Hodet må være med.» 

Hodet stopper oss – ikke markedsføringen

Jeg har nettopp hatt Mastermind-samling med Mastermind jentene mine. Der snakket vi 1,5 timer om markedsføring – resten gikk kun på hvordan man kommer seg videre. For det er hodet som stopper oss, ikke markedsføringen. Det handler om hvordan du takler utfordringene.

Espen syntes det var skummelt å gi så mye gratis til følgere. Han hadde ikke jobbet på denne måten før og ikke hatt den markedsføringsbakgrunnen – så han var opptatt av at man ikke kunne blottlegge seg på alt: «Det var viktig for meg at de som faktisk kjøpte noe av oss, fikk mye i den pakka de kjøpte.»

Og da Nina begynte å drille Espen på at hvis vi ikke gir av oss selv, så får vi ikke medlemmer, vi bygger ikke tillit, vi får ikke den toveiskommunikasjonen – så var ikke Espen der at: –Ah Nina, du har rett!

Men: «Selv om det er tungt å si det, så har du sykt rett, Nina!»
Resultatene begynte å komme fort, raskere enn de torte å drømme om, og det gjorde at Espen endret helt holdning til hvordan markedsføringen skulle være. 

Gratis innhold skaper markedet

Da jeg var i startfasen, fikk jeg meldinger fra coacher som mente at dette var noe de tjente penger på, og at man ikke kan gi det bort gratis – det ville ødelegge markedet. Det var ingen som trodde på meg når jeg sa at det er dette som skaper markedet. Man må tørre å stå i det, også. 

Hva er Nina og Espen mest stolte av?

«Alle tilbakemeldinger vi får av foreldre hver eneste dag om at de får nyttig hjelp: De får endret sin hverdag med barna. Og det fine er at når de skriver meldinger, så hjelper de andre i gruppa vår med det vi har hjulpet dem med. Det blir en positiv ringvirkning der andre ser at vi har hjulpet noen, og så hjelper de andre igjen.»

«Og så er det veldig mange familier som får hjelp bare av det vi gir ut gratis. Vi ønsker også å være tilgjengelig for alle de som kanskje ikke trenger kurs og oppfølging - så det er det aller beste.»

Hva med økonomien?

Man kan jo ikke leve av å bare gi ut gratis innhold, og man kan ikke gå ned i stilling hvis man ikke tjener noe. Dette er typisk "hjelperånden", og det kan bli en veldig dyr hobby. Tjener dere på det dere gjør?

«Det vi gjør på FB-siden og all verdi vi gir ut, skaper såpass mye tillit at folk nå spør oss om å ha foredrag og kurs – og de som trenger hjelp, kommer til oss for å få hjelp. Så vi holder kurs og tjener penger gjennom det.»

De driver siden foreldremestring.no, der du kan få hjelp til å lykkes med barneoppdragelsen, og her kan man blant annet melde seg på kurs. I februar 2020 lanserer de kurset «Forstå ditt unike barn»

Nina og Espen har også bedrevet listebygging, og siden starten i mai har de nå over 7 000 på lista! Det første kurset de hadde, var i mai, med 20 deltakere - da var lista på 200 ...

Kurset koster 5 000,-. Det betyr at hvis de får 10 prosent kunder fra lista de har nå, kan de få 700 nye kursmedlemmer, hvis man konverterer tallene fra mai. Dette betyr igjen at de kan gjøre en lansering på 3 millioner.

Høres dettes skremmende ut?

«Nei, egentlig ikke - for vi er så trygge, og vi er så stolte av produktet vårt og den responsen vi har fått av alle de som er med oss, både i foreldremestring.no og gruppa "Forstå ditt unike barn" – vi er trygge på at det vi har er av stor verdi.»

Tålmodighet

Det tar tid å få igjen for investeringen man gjør - hvordan klarer dere å være så tålmodige som dere er?

«Man må ha trua på og stole på at man kommer dit man ønsker - selv om det tar tid. Jeg tenker: Jeg vet ikke akkurat når, men om jeg gjør mitt beste hele tiden, så vil jeg komme dit.»

Online-kurs

Hver søndag kl. 21.00 er Nina og Espen live på Facebook-gruppa si.

Hvis du også vi lære deg å lage online-kurs for å dele kunnskapen din, kan du gå inn på grysinding.no/onlinekurs og lære deg det.

Jeg deler hele prosessen gratis, men hvis du vil ha hjelp av meg i prosessen, så koster det penger.

Det er dette Nina og Espen gjør: De gir og gir gratis, de stiller opp - og de som vil jobbe videre med dem, betaler. Det er sånn systemet funker: du gir gratis av din kunnskap, mens når noen ønsker å jobbe videre med deg, få personlig feedback og oppfølging, så betaler de.

Lær deg dette systemet på grysinding.no/onlinekurs.

 

 

Nina om online-kurs:

«Det er absolutt ingen begrensninger på hvem som kan ha onlinekurs. Har du noe du virkelig brenner for, noe du kjenner at du har lyst til å hjelpe andre med, så ikke tenk så stort. For du skal ikke hjelpe den personen med alt. Du kan hjelpe med én liten ting i starten, og så trenger du ikke å kunne alt. Jeg har lært vanvittig mye etter at jeg startet, både om markedsføring og om det jeg driver med. Vi utvikler oss hele tiden. Alle som har en liten lyst til å hjelpe andre med ett eller annet: Bli med, ta sjansen, hopp i det og ha trua!»