216: Mental trening fra studentene mine

Dec 15, 2021

 

Jeg hadde en herlig trening med studentene mine forrige uke, og i ukas podcast deler jeg hovedpunktene vi gikk gjennom av mental trening – hva vi driver på med når vi jobber sammen.

Jeg har 5 åpne plasser nå, så hvis du er en av de som synes Mastermind høres bra ut og har lyst til være med:

Gå inn på grysinding.no/mastermind og sjekk ut om det er for deg.

Jeg har vært i Mastermind siden 2011. Når jeg spiller inn denne episoden skal jeg møte Marie Forleo, som var min første skikkelige mentor i en Mastermind – og den Masterminden gjorde at jeg «eksploderte» bedriften min: Jeg gikk fra 60 000 til 5,5 mill. i året på 18 måneder.

Hva var det som gjorde det?

Mange tenker at det er bedre å være én til én når du får hjelp. Men jeg hadde Marie som mentor én til én i to år, og fikk ikke fingeren ut – jeg tok ikke action på det jeg lærte av henne. Men da jeg kom med i gruppa til Marie, ble jeg inspirert av de andre som var der.
Jeg tenkte: Kan de, så kan jeg.

Marie hadde ikke barn, hun var singel, nydelig, ung og fresh, hun var alt jeg ikke var – og jeg tenkte at det var lettere for henne siden hun hadde et helt annet liv.

Jeg kunne ikke sammenligne meg med henne – og det ble en god unnskyldning for å ikke ta action. Men da jeg kom inn i Mastermind, så jeg at det var mange med samme utfordringer som meg som lyktes. Tanken om at hvis de kan, så kan jeg, endret alt for meg.

Det har ingen hensikt å sammenligne seg med andre. Dette var noe av det første jeg tok med meg inn i min gruppe. Hvorfor er det noen som får det til, og andre som ikke får det til? Selv om omstendighetene er ganske like?

Det er ikke slik at om man bare joiner en Mastermind-gruppe, så klarer man det. I alle grupper er det cirka 50 prosent som får enormt mye igjen for investeringen sin, og noen som ikke får det. Og det handler hele tiden om hvilken action man tar.

De resultatene du får, uansett om det har med helsa di, ekteskapet ditt, barna dine eller noe annet å gjøre, får du på grunnlag av hvor mye action du tar.

Action du tar, baseres mye på følelsene dine. Hvis du føler at dette går veien og du er i flyt, så tar du mye mer action enn om du tenker at alle andre klarer det, men dette er vanskelig, dette klarer ikke jeg.

Følelsene vi får, er basert på de tankene vi lager oss. Og tankene du har, er mye basert på identiteten vår: Hvem du er og hva du står for.

Altså: Omstendigheter + identitet + tanker + følelser + action = resultatene du får.

Identiteten din er viktig fordi den skaper tankene dine. Du kan tenke: Penger kommer lett til meg – eller du kan tenke: Jeg må jobbe ræva av meg for å tjene penger. Identiteten vår er basert på historien vår. Jeg har en identitet som sier: Hvis noen har gjort det før meg, så kan jeg klare det.

I Mastermind jobber vi mye med å skape en ny identitet – for hvis du vil ha en business som dobler, er det viktig å ta tak i og endre identiteten. Hvis ikke, vil du fortsette å ta samme action og få samme resultater.

Det går an å låne seg identiteter. Jeg spør ofte meg selv: Hva ville Marie Forleo ha gjort? Hva ville Oprah ha gjort? Hva ville Brendon Burchard ha gjort?

Et av mine hårete mål er å omsette for 10 mill. dollar. Ikke fordi jeg trenger 10 mill. dollar – men hvis jeg skal nå det målet, må jeg utvikle meg på mange områder: Helsa mi må være på topp, jeg må være en dyktig leder, jeg må tørre mye mer, jeg må bli modigere.

Og det jeg ser på da, er: Hvilken identitet må jeg ha?

Jeg har søkt opp mennesker som tjener over 10 mill. dollar på omtrent det samme, og har sett etter:
Hva er det de har? Hva er det de gjør? Hvilke tanker er det de skaper? Hvilket tankesett er det som skiller de som tjener 10 mill. dollar fra de som tjener 1 mill. dollar?

Flere av jentene «mine» har allerede sprengt sine egne mål og tjener millioner, mens andre ikke har kommet så langt enda. Hvilke holdninger er det som skiller dem?

De som har lyktes, har en identitet som sier:
Jeg klarer alt – jeg klarer dette.

De som ikke har lyktes enda, tenker:
Jeg vet ikke om jeg klarer det. Det er en liten nyanse, men en helt annen mental attitude.

Jeg sa til de som ennå ikke har klart det: Hvis du adopterer tanken om at jeg klarer dette, er det er litt som å tro på Gud. Du vet jo ikke om du vil klare det, og du vet heller ikke om Gud eksisterer – men troen på at du kan klare det, er like riktig som troen på at du ikke klarer det.

Og de som tror at de klarer det, de klarer det. Vi har lært oss et tankesett – og du kan trene deg om ved å si til deg selv:
Hvis hun klarer det, så kan jeg klare det.

 

 

 

Andre tanker du kan endre på:

 • Jeg blir bare bedre og bedre. Jeg er i vekst.
  vs.
 • Jeg er ikke så smart som de andre. Jeg henger litt etter.
   
  Tenk over energien i disse ordene. Tenk over hvordan de styrer følelsene våre, selvtilliten vår, og til syvende og sist den action vi tar

 • Jeg kan gjøre en forskjell. Jeg er viktig, og jeg er her for å gjøre en forskjell.

  Det er en unorsk attitude, og mange vi holde litt igjen så de ikke blir «for mye». Hvis du tenker at du må holde igjen, får du ikke den samme energien til å ta tak og skape resultater.
 • Jeg er i vekst! Jeg kan gjøre en forskjell!
  vs.
 • Jeg må tjene penger nå! Jeg er blakk!

  Når du er i panikkstatus, vil du ikke tjene penger. Ja, jeg vet: Det er vanskelig når du står der og ikke tjener penger. Men med en gang du vet at hver utfordring har tre løsninger, og du begynner å se etter de løsningene, så skjer det noe.
 • Jeg tar ansvar for min egen suksess!
  vs.
 • Jeg trenger hjelp – dette klarer jeg ikke!

  Ja, du skal spørre om hjelp – men det er du som er ansvarlig for din egen suksess, ingen andre. Jeg er ansvarlig for nedturene mine, jeg er ansvarlig for der jeg er og de resultatene jeg har per i dag.

  Mentale tanker om at det er noe utenfor deg som er skyld i nedturer, dårlige resultater og at du ikke klarer det, stjeler energi og gir deg ikke gode resultater.

  Jeg blir bedre og bedre, jeg tar 100 % ansvar, jeg er her for å få hjelp, det tar tid å bli best, jeg ser framgang hver dag, jeg elsker å jobbe som gründer, jeg styrer resultatene mine, jeg skal gjøre mitt beste – med disse holdningene blir det mer action. Og det er mental trening.

Mental trening er ikke avansert, selv om mange tror det. Det handler om: Hvem er du? Du har behov for det mentale når du står i nedturene – men du bygger den «muskelen» når du er på opptur eller i den vanlige hverdagen, når livet er «flatliner». Det er da du trener.

Jeg sier til jentene: Hvis du ikke gjør morgenrutinen, så tar du ikke ut potensialet ditt. Hvis du våkner om morgenen og ikke bestemmer hvem du skal være den dagen – hvis du tenker på alt du har gjort og har å gjøre, hvor trøtt du er du er, hvor lite du har sovet – da blir du sliten.

Men hvis du sier: Dette er gøy, du får oppleve mye, sola skinner – så får du det. Du får det du har fokus på. Og det du har fokus på, styrer energien din, det styrer action, det styrer livet ditt – og de resultatene du skal ha.

Mange rundt meg tror at de er mentalt sterke – men så fort det kommer en liten utfordring, er det sutring og «hjelp meg, jeg klarer ikke dette, det er så vanskelig, det går ikke».

Du kan la tankene dine gå på autopilot og bare la egoet styre deg – eller du kan innføre morgenrutiner der du bestemmer hvem du skal være. Skal du være den energiske? Skal du være en som hjelper andre? Skal du være positiv? Skal du lære noe nytt? Skal du være en som tar ansvar eller gjør en forskjell?

Eller skal du være en som bare er travel og sur, og som tenker at det hadde vært så mye bedre hvis det var fredag?

Attituden din er den som avgjør hvordan dagen blir, og den må du bestemme deg for. Og det er det vi øver oss på i Mastermind. Vi jobber også med markedsføring, forhold, relasjoner – men det vi jobber mest med, er å spørre oss selv:
Hvem må jeg være for å nå de hårete målene jeg har satt meg?

For det er det som styrer hvor bra du har det i hverdagen.  Og det gode livet starter med gode morgenrutiner.

Jeg elsker det å jobbe med hodet, og når jeg tenker: Jeg klarer å skrive denne boka – så kommer kapitlene rasende ut av meg. Tenker jeg: Du har dysleksi, Gry, hva er det du holder på med? – så stopper det opp.

Du må ta et bevisst valg og ta tak i det. Du er den du bestemmer deg for å være. Det styrer tankene dine, følelsene dine, hvilken action du tar – og hvilke resultater du får.

Hvis du ikke er der du vil være, så gjør noe med tankene dine. Begynn med mental trening. Og begynn å tenke at hvis du skal nå dette hårete målet, hvem må du da bli? Og så begynner du å øve deg. Og gå inn på grysinding.no/mastermind og sjekk ut om det er for deg.