211: Ny sjanse - Slik ville jeg startet en business

Dec 15, 2021

 

Jeg får spørsmålet gang på gang:

«Om du skulle ha startet på nytt: Hvor ville du ha startet?»

Jeg vet i hvert fall at jeg ikke ville ha startet som jeg gjorde – for jeg har gjort mange feil. Men jeg har lært utrolig mye av de feilene og ville ikke ha vært dem foruten.

Vi har en business som vokser fortere enn jeg klarer å utvikle meg, men tro meg: Det har vært MESSY.

Og jeg er overbevist om at jeg kunne ha kommet dit jeg er nå på 2 år, og ikke 10 (som er realiteten) om jeg hadde hatt kunnskapen jeg har nå.

Så hvis du vil spare deg tid, er dette episoden for deg!

Hva ville jeg ha gjort annerledes?

FOKUS

Start med ett produkt om gangen. Jeg startet med 6-7 produkter på en gang, før de egentlig var blitt bra og jeg hadde lært meg markedsføring. Egentlig burde jeg ha fokusert kun på det ene produktet i starten og brukt et helt år på å bygge det opp til en millionbedrift først.

Jeg ville ha vært på bloggen hver eneste uke, i stedet for å være utålmodig og starte med «alt» på en gang – og så ville jeg ha bygd listen strategisk ukentlig.

Jeg ville ha gitt verdi enten via blogg eller podcast hver uke, og jeg ville ha funnet meg en plattform på sosiale medier og vært konsekvent der – uten å stoppe opp hvis resultatene uteble.

Jeg ville også ha valgt en integrert plattform som Kajabi tidligere – et system der jeg kan samle alt, fra e-mail og betalingssystemer til websider og onlinekurs. Det er en høy inngangspris – men jeg har erfart at skal man drive business, må man må investere for å få noe igjen.

Fokus – og det å være konsekvent – er ekstremt viktig!

 

ENDRE HOLDNING – MINDSET-SHIFT

Selvutvikling: Det tok meg lang tid å komme inn i vaner, f.eks. å lese hver dag og høre på podcaster.

Tørre å gjøre feil: Jeg ville også tørre å gjøre feil, og ikke minst lære av feil – det var først gjennom Mastermind jeg lærte hvordan jeg skulle lære av egne feil.

Alt er mulig: Ingen, selv ikke Anne-Kat. Hærland, skulle få meg til å tvile på at alt er mulig. For det har jeg gang på gang lært at det er.

Tre løsninger på alle utfordringer: Å døpe om «problemer» til «utfordringer» gjorde at jeg lettere fant løsninger på problemene.

Gjøre alt gøy: Bring the joy! For meg kan det f.eks. være å knytte selve målet til de kjedeligste oppgavene. Å nå et mål er jo gøy.

Gi verdi: Gir du verdi, får du igjen i mangfold. Gi så mye som mulig – det vil alltid være noen som grabber til seg og ikke gir tilbake, men det er deres problem, ikke ditt.

Gi slipp på hva andre tenker: Det er det du tenker om deg selv og sier til deg selv som teller.

VANER

Da jeg skjønte at jeg var ansvarlig for min egen kapasitet, både fysisk og mentalt, så endret det alt for meg. Og det handler om å lage seg vaner:

  • Trening – hvile – næring
  • Levere når man ikke føler for det
  • Morgenrutiner
  • Store mål

MASTERCLASS

Skal du starte en business: Meld deg på Masterclass!

 

 

Ja, det gjelder deg, uansett hva slags business du starter. Systemet vårt funker.

Meld deg på her: grysinding.no/masterclass.