201: Helene Ragnhild

Dec 15, 2021

 

Helene Ragnhild er på GrunderKanalen for andre gang – nå som kombinert gründer og mamma 😊

Hvem er Helene Ragnhild?

Helene Ragnhild beskriver seg selv som ernæringsnerd som jobber fulltid med å inspirere andre til bedre helse. Hun jobber over nett hjemmefra og har hjulpet tusenvis av kunder og inspirert titusener via blogg, Instagram, Snapchat og onlinekurs.

Hun føler seg privilegert som får lov til å jobbe på den måten og kan snakke om det hun brenner for aller mest: Næringsrik mat, tarmhelse og hvordan du kan leve ditt beste liv. Mange av dere har nok allerede kjennskap til Helene Ragnhild gjennom Smoothie-guiden, som jeg stadig refererer til – den folk bare ha! www.heleneragnhild.no/smoothieguide

 

Du blir hva du spiser

Helene Ragnhild har alltid vært opptatt av sammenhengen mellom hva vi spiser og hvordan vi føler oss, og tror på at når vi driver rovdrift på kroppen vår, slår det ut et sted. Noen får leddplager, andre får utmattelse eller hudsykdommer – det kan være alt.

«Vi kan ikke putte monopolpenger i banken og bli rike, og vi kan heller ikke putte tullemat i kroppen og forvente å føle oss bra.»

Du har tid til å spise sunt!

Mange sier de ikke har tid til å spise sunt, tid til å trene etc. – men Helene Ragnhild er klar i sin tale: Du har tid – det handler om prioriteringer. Vær ærlig med deg selv. Og sannheten er hard: Den som ikke prioriterer å spise sunt, må etter hvert sette av tid til sykdom.

I podcasten forteller hun om alle fordelene med å spise sunt, og at man ikke kan vente med å legge om kostholdet sitt til motivasjonen kommer – som om det er noe som kommer på døra og banker på ... Man må begynne med seg selv, og man må begynne i det små.

Motivasjon? Begynn med én vane

Men hvordan får man motivasjon, da? Helene Ragnhilds tips til å bygge opp motivasjonen, er å begynne med én vane og oppleve mestring – for motivasjon og mestring henger tett sammen, og det må føles overkommelig å endre vaner.

Det er dessuten viktig å fjerne seg fra gamle vaner som ikke er bra for deg – og det at du nyter det du gjør, er også viktig for å få resultater.

Kosthold – essensielt for et godt liv

– Folk som gjør «store» ting snakker om at de spiser bra, uavhengig av om de er interessert i det, fordi de vet at det er prestasjonsfremmende.

I dag ser vi at det er stadig mer fokus på ernæring. Helene Ragnhild mener at man bør være toppidrettsutøver i sitt eget liv, prøve å optimalisere livet sitt – både for å føle seg best mulig, og for å gi barna sine et best mulig utgangspunkt.

Å spise riktig er essensielt hvis du vil ha et bra liv, leve lenge, og ikke minst: være frisk lenge. Vi lever lenge nå, men vi lever også lenge med sykdom, og slik var det ikke før. Alle har noe i dag: ibs, chrons, leddgikt, psoriasis, eksem – slik skal det ikke være, mener Helene Ragnhild.

Viktig å ha fokus på ernæring

Ernæring er ikke en trend, det er noe det er viktig å ha fokus på, og det begynner endelig å bli et mer anerkjent tema – vi begynner til og med å få leger som ser at kostholdet er viktig.

Helene Ragnhild håper temaet skal komme sterkere inn både i skolen, i barnehagene, på helsestasjonene – og på gamlehjem, for å gi respekt til de som har lagd hjemmelaget mat i alle år og nå lever på posemat …

Det er livsstilen som må endres

En kur kan være en kickstart, men det handler om å endre livsstil, vaner, få inn nye rutiner. Slanking funker ikke på sikt – du må spise mat som gjør deg mett og som gir den energien og de næringsstoffene du trenger, som tar vare på tarmen din og som gir deg jevnt blodsukker så du tar gode valg.

Hvordan vi føler oss er viktigst

Mange er opptatt av hvordan vi ser ut – men det er vel så viktig hvordan vi føler oss – og mat styrer følelsene våre. Helene Ragnhild forteller at 80% av kommunikasjonen mellom hjernen og tarmen går fra tarmen og opp.

Så tarmen er med på å fortelle deg hvordan du føler deg og hva du skal spise – og den er med på å produsere lykkehormoner. Hvis vi har fokus på hvordan vi skal føle oss, så kommer det andre av seg selv.

Gründermamma

I podcasten snakker vi også om hvordan gründertilværelsen har endret seg for Helene Ragnhild etter at hun ble mamma til Lykke. Hun forteller om knapphet på tid og perioder med dobbeltjobbing – men også at dette har vist henne hva som går an.

Hun forteller at hun er bevisst på tiden sin på en annen måte enn før – f.eks. at hun henger rundt mennesker som gir energi, og at hun bruker tiden på det som gjør at hun føler seg bra.

Samtidig har hun blitt inspirert og pushet seg selv til å ha en lansering – og det gikk også, selv om hun kun jobbet mens Lykke sov. Alt går hvis man er skikkelig bestemt på det, og det har vist henne hvilket potensiale hun har.

Sterkere og tryggere i seg selv

Helene Ragnhild snakker om hva hun har tatt til seg av positive erfaringer fra hun startet for 3 år siden, og hun forteller blant annet at hun er blitt sterkere og tryggere i seg selv og i rådene hun gir til andre – noe hun også har fått gode tilbakemeldinger på fra kunder.

Hun forteller også at hun er opptatt av å ikke være for bastant, fordi ernæring er et felt der ikke alt passer for alle, og det er mye vi ikke vet. Hun er blitt tryggere i det å holde kurs, og har også spilt inn noen moduler på nytt.

Det å bli mamma har dessuten gjort at Helene Ragnhild er blitt bedre kjent med meg selv – hun har på en måte blitt mamma også til seg selv, og tenker på en annen måte enn før. En tøff start på mammatilværelsen lærte henne at man ikke kan kontrollere alt i livet, men at man må fokusere på det man faktisk kan kontrollere.

 

Klikk over så sender jeg deg 7 enkle øvelser som gir deg selvtillit til å gjøre det du vil. Hver dag. Enkle grep som bygger selvtilliten og gjør deg modig.

 

Håndtere andres meninger

Det er mange der ute som mener mye, og som influenser får man mange av disse meningene servert. Hvordan man håndterer dette, kan ofte være avgjørende for om man lykkes.

Helenes måte å håndtere dette på, er å tenke at de viktigste er de som er nærmest, og at tilbakemeldinger fra disse er det som betyr mest.

Helene Ragnhild har sterke meninger som kan provosere folk – og da gjelder det være klar for det som kommer når man først velger å skrive innlegg som man vet kommer til å provosere.

Hun prøver også å være ydmyk: å komme med en klar beskjed uten å være for bastant. Det hjelper å snakke om seg selv og vise usikkerhet – det er ingen som kan ta deg på det. Man bør basere seg på egne og kunders erfaringer, og unngå å si: Sånn er det.

Tørre å si meningen sin

Men vil du komme deg opp og frem, må du tørre å si meningen din, og du må velge ut ditt publikum. Det er f.eks. viktig å være ærlig på hvem webinaret passer for.

Om noen blir provosert av det du sier, så handler det ikke om deg – det passer bare ikke for dem. – Folks reaksjoner og holdninger handler om dem, ikke om meg, presiserer Helene Ragnhild. – Du må være deg selv, det er ditt liv.

Sjekk ut mer info om Helene  på hennes hjemmeside

Følg henne her på Instagram heleneragnhild