200: Episode 200

Dec 15, 2021

 

Dette er en stor milepæl for meg: Ukentlige episoder av Grunderkanalen x 200!

Dette feirer vi med RÅ premier til trofaste lyttere – takk til dere!

Vær med i trekningen av 4 herlige premier:

 • 1–1-coaching med Gry – velg om du vil ha hjelp til livet eller i business
 • 3 måneders abonnement på GrunderU, om du er en gründer
 • Selvtillitskurs
 • Facebook live-kurs, om du vil rocke på video

Se under for hva du må gjøre om du vil bli en av de 4 vinnerne.

 

Topp-10-læringer som gründer

1. juni hadde jeg 10 år som gründer. Nå publiserer jeg episode 200 av Grunderkanalen. Datteren min flytter ut, jeg drar på opplevelsestur i USA – og vi har fått avslag på visumsøknad …

Tid for endring!

I denne episoden av Grunderkanalen deler jeg mine topp-10-læringer som gründer – både de tøffeste og de beste.

 1. Ha fokus: Gjør mindre, men gjør det bedre. Hold fokus på ett område om gangen.
 2. Få hjelp – fra alle kanter. Jeg ventet for lenge med alt: å få meg et team, joine mastermind, samarbeide, jobbe med å få meg powerfriends, være en som hjelper andre.
 3. Ha det gøy – det gir mestring. Og evaluer hele veien hva som er gøy. For å ha en jobb du elsker, må du også vite hvorfor du gjør det – og du må gjøre de tingene der du får brukt deg selv. Det er tøft, så penger kan ikke være en driver. Det må komme fra hjertet. Hva elsker du å gjøre?
 4. DEG + DK: Magien skjer i spillet mellom DEG, dine stryker og DrømmeKunden din.  Det er drømmekunden som gjør at du har en jobb du elsker. Jo mer takknemlig du er for drømmekunden, jo mer gøy det er og jo mer du hjelper dem – jo mer tjener du, også. Da blir ikke jobben din en jobb, men en livsstil. Det gjør noe med deg når du ser at du gjør en forskjell.
 5. Morgenrutiner er undervurdert – morgenrutiner er lovlig dop for gründere. Det gir tålmodighet, fokus og klarhet, du blir mer målrettet, du får fremgang, selvtillit og mental styrke – og det siste er ofte det du trenger når du møter utfordringene som kommer. Når du først har prøvd morgenrutiner, så vil du ikke være foruten!
 6. Hardt arbeid – Ja, det er gøy å være gründer, men uten en rå arbeidsmoral kommer du ikke langt. Det er så mye som må ofres – og du må være klar over prisen på forhånd og justere underveis hvis kostnaden blir for stor.
 7. Vær i læring – det er alltid noe du kan bli bedre på. Du må sette deg mål og lære deg det som skal til for å komme dit. Salg og ledelse har vært mine tøffeste læringer. Og med suksess kommer større ansvar og større utfordringer. Du må lære av de som har gått før deg – de dømmer deg ikke når du gjør feil.
 8. Tabber er helt nødvendig. Jeg har holdt på å gi meg 3 ganger på grunn av store tabber, som du kan høre om i podcasten. Men dette er også de 3 største læringene og det som gjorde meg sterkere. Det føles ikke sånn når du står der – men i ettertid: uten tvil.
 9. Vær kritisk til hva du bruker tiden til – tiden er en knapp faktor. Å bli god på å sette grenser og gjøre bare det som er viktig, er helt essensielt. Hva er det som gir deg energi? Hva er det som tapper deg for energi? Hva er det som gjør deg glad?
 10. Sosiale medier – tok meg lang tid å lære. Du må gjøre det gøy – eller få deg en fast jobb. Lær faget, slik at du ikke ødelegger businessen din. Jeg tror at du være på sosiale medier for å ha en business i vekst. Så da må du gjøre det gøy å være der. Det er der du finner drømmekundene dine.