20 Nina Brøndmo - Grunder med Bein i Nesa

Dec 15, 2021

Nina Brøndmo er en ekstraordinær New York gründer som er halvt norsk og halvt amerikaner. Det jordnære i seg har hun med seg fra Norge. Og hun er utvilsomt full av den herlige amerikanske stå-på-viljen. Hun har to bakerier midt i hippeste Williamsburg, hvor hun gjør stor suksess med sine skolebrød, og samme sted driver hun den fantastiske restauranten Sweetwater. Nina nyter stor suksess i dag  - men veien hit har vært ekstremt tøff og kronglete.

 

Du kan abonnere på GrunderKanalen på  iTunes HER (er gratis)  

 

FOR PULSE. Bakeri. Owner Nina Brøndmo.

Gründer – en livsstil

Nina hadde ikke sett for seg at hun skulle bli baker og restauranteier. Hun jobbet med vin da mannen hennes for 12 år siden plutselig fortalte at han ville starte opp restaurant. Og Nina hoppet med! I dag jobber hun hele tiden og er involvert i det meste fra tidlig til kveld. Og hun elsker det. Og elsker at folk setter pris på det hun gjør i nabolaget.

"Når Gry sykler 40 min for kjøpe skolebrød – da må jeg jo lage skolebrød.” - Nina Brøndmo

Det er blitt til en livsstil som hun trives med. Hun putter sjelen og hjertet sitt i businessen sin.  For å lykkes må hun ha med dyktige ansatte på laget. Mennesker som hun etter hvert har lært seg å plukke ut.  I dag har hun har 35 ansatte som hun må følger opp, noe hun innrømmer kan være en utfordring. Hun ønsker at de skal ta ansvar, være kreative og motiverte. For hun ser på organisasjonen som et team, ikke et hierarki.

"Jeg gir mine ansatte stor frihet - tilbake vil jeg at de skal være 100% tilstede når de først er på jobb.” - Nina Brøndmo

 

 

Når det utenkelige skjer

Hun og Pablo, mannen hennes, gjorde og skapte det meste sammen. De bodde sammen, jobbet sammen og var i samme vennekrets. Den samme uken Nina signerte leiekontrakten for å åpne et større bakeri, så oppdaget hun at han var veldig syk – og det tragiske skjedde at han døde bare kort tid etter. Hun var i sjokk. Allikevel bestemte hun seg for at hun skulle ”deale” med sorgen. Sette pris på det de hadde hatt sammen. Være veldig åpen om det som hadde skjedd og sorgen. Hun begynte å sette mer pris på livet og hun godtok at slik var det bare, selv om det var tøft.

Det var en periode Nina vokste utrolig mye og som formet henne. Hun ble mindre dømmende om andre - hun hadde virkelig erfart at man aldri vet hva folk går gjennom. Hun adopterte regelen om at man må være fornøyd med det man har - om ikke, må man finne en ny retning som man liker og overse de små bagatellene som ikke betyr noe. Og hun ble veldig bevisst på at man må være tro til seg selv for å føle seg lykkelig.

"Man kan ikke leve i fortiden, men man kan ta vare på minnene og leve!” - Nina Brøndmo

 

Tips til andre gründere

Har man ansatte så vis vei med et godt eksempel, så at de følger etter.

Nina forventer mye og setter en høy standard for sine ansatte – men hun er også den som leder an med å være tilstede og hardtarbeidende.

Har du en god ide og tror på den så bør du satse mener Nina. Man kan virkelig få til alt om man bare virkelig ønsker det nok! Det vil komme motgang og ting går aldri på skinner. For Nina så har veien til dit hun er i dag vært utrolig givende og hun har aldri angret et sekund på at hun satset.

Her kan du følge suksessen til denne fantastiske kvinnen:

The Sweetwater Restaurant | Facebook | Instagram | Brooklyn Bakeri