199: Hvordan få gjort det du sier du skal gjøre!

Dec 15, 2021

 

Du blir skuffet og lei deg. Du henger etter ditt eget skjema. Du vet hva du burde og skulle ha gjort, og så klarer du det bare ikke. Det er ødeleggende for selvtilliten, og du vil gjøre noe med det.

Kjenner du deg igjen? Da er denne til deg.

Her er det jeg gjør for å holde løftene til meg selv, for å bygge selvtilliten min og for å være en person jeg kan stole på. For kan jeg ikke stole på meg selv, da kan heller ikke andre gjøre det.

#1 – Er det verdt å gjøre?

Putt bare inn det som er verdt å gjøre – og heng på ditt hvorfor: Sett kun ting på agendaen som er verdt å gjøre, slik at du vet at det er viktig for deg. Trene? Er det viktig? Hvorfor? Og bruk gjerne Mel Robbins 5-4-3-2-1 – enklere blir det ikke.

#2 – Skap daglig motivasjon

Det gjør du ved å starte dagen riktig. Har du ikke tydelige mål? Vel, da spiller det da heller ingen rolle hva du bruker dagen til? Planlegg for å bli den personen du vil vokse inn i. Mål at du er på riktig vei. Og spør deg selv daglig: Hvem vil du være?

 

#3 - Si NEI først

… så kan du heller ombestemme deg om det er noe som må inn i kalenderen. Men ha som utgangspunkt at kalenderen din er full: Skal noe inn, må noe ut.

#4 – Forutsett bråk og elendighet

OK – kanskje ikke elendighet. Men at noe vil komme i veien, kan du fint forutsette. Bestem deg for hvordan du skal håndtere det på forhånd. Lag deg en SOP – Standard Operating Procedure – slik at du vet hvordan du skal håndtere det som kommer i veien din. Forutsett at dagen ikke blir å gå som du planlegger, og vær forberedt på hvordan du skal håndtere det. Det er en del av prosessen, så forvent det.

#5 – Fokuser

Ha fokus på få ting – og håndter én ting om gangen. Jeg bruker fokustid – 50 minutter x3 – til å nå det viktigste målet mitt. Deretter gjør jeg resten av to-do, som ikke er like viktig. De er bonus. Dagen er en suksess når jeg klarer 3 steg mot drømmen min.

#6 – Evaluer

… men ikke driv med selvpisking. Lær av det som ikke gikk så bra, og feire både læringene og det som gikk strålende. Du fortjener bare det beste, så feire hver dag.

Glem ikke at søknadsfristen for MasterMind er 1. juni!

Her finner du ut mer om MasterMind

 

 

Og følg med i neste uke – massevis av premier, for det er episode 200.