197: Siri Abrahamsen

Dec 15, 2021

 

Jeg ble tipset av noen av lytterne mine om å lage et intervju med Siri – fordi de har blitt både rørt og imponert når de har fulgt henne.

Hvem er Siri Abrahamsen?

Siri beskriver seg selv som engasjert og med tro på at det går an å gjøre en forskjell. Hun har 3 barn, bor delvis i Sandnes, delvis i Oslo, og har drevet for seg selv i snart 5 år.

I hovedsak driver hun med produkter og formidling som handler om å skape en mer empatisk verden. Hun synes det er kjekt å se hvordan veien blir til mens man går, og ser at hun er en helt annen plass i dag enn for 5 år siden.

Siri forteller om hva som har overrasket mest ved å starte for seg selv, og nevner blant annet prosessene, at det går opp og ned, hvor mye hun lærer av seg selv og hvor heldig hun er.

Hvorfor ble Siri gründer?

Siri jobbet som konsulent i et lite firma som driver med ledertrening og utvikling av organisasjonskultur, og før det som leder. Å hoppe av for å jobbe med empati var en lang prosess, og i podcasten forteller hun om hvilke refleksjoner som til syvende og sist førte henne dit.

Vi får også høre om hvordan hun som 28 år gammel 3-barnsmor hoppet ut i det og gjorde noe hun beskriver som ganske sprøtt, for å bli lagt merke til: Om man starter butikk, må man ha en åpning – så da holdt hun en åpning av – seg selv!

Hun forteller om paljettskjørt midt i kaldeste november, rød løper, fotograf, fotovegg, foredrag og forhåndsbestilling av en påbegynt bok.

Siris drømmekunde

Drømmekunden er foreldre og andre folk som er i kontakt med barn – det er der hun har mest lidenskap, fordi hun mener det er der hovedendringen i verden kommer til å skje.

Påvirkningskraft

Siri forteller om på hvilke områder hun mener hun har størst innvirkning, og nevner blant annet: Forstå seg selv og valgene vi tar, forstå prinsippene vi har og om de er viktige, forstå egne følelser, tørre å gå inn i det som er vanskelig for å bli et mer robust menneske i møte med barn.

Hun har mange foredrag for foreldre og mennesker som jobber med barn, og snakker mye om det å se på sin egen barndom og bli klar over de automatiske tankene og reaksjonene man har. Om det å gå over til manuelt gir og selv velge hvilken type mamma, pappa og voksenperson man vil være.

 

Hva slags mamma er Siri?

Siri forteller at hun har få ultimate prinsipper – det er mye som er lov. Prinsippene hun har handler om hvordan vi er med hverandre, hvordan vi snakker til oss selv og om oss selv, hvordan vi snakker til, med og om andre.

Være åpen for andres valg

Fordommer er det som provoserer Siri mest, og der hun mener vi har mest potensiale som mennesker til å endre ting. Hun tror at folk har behov for å sette i bås for å spare hjernen for energi, og blir forundret over at folk mener så mye om hva andre må, bør og skal. Dette reflekterer hun over i podcasten.

Influenser–hets

Det er en tendens til at man får negativ feedback når man stikker hodet frem. Det er mange der ute som har behov for å uttrykke sin negativitet.

Siri tenker da at man bør prøve å møte dem med kjærlighet, eller å utfordre dem: «Når du himler med øynene, så blir jeg usikker». Man må tørre å ta folk på alvor og å si ifra. Å gi en slik tilbakemelding er egentlig en gave, mener hun.

 

 

Overgang fra fast ansatt til grunder

Siri forteller også om hva som har vært bra og mindre bra med overgangen fra fast ansatt til gründer, og nevner folk hun treffer, alt hun lærer, dypere takknemlighet, frihet – men også det å bli ensporet og kanskje litt sær, i tillegg til utryggheten og usikkerheten. Når det gjelder det siste, reflekterer hun over hvordan hun snur dette til noe positivt.

Vinn Siris bok Historien om deg!

Historien om deg er en selvøvelsesbok som tar deg fra fortid til nåtid til framtid, der du får servert tanker både på relasjoner, verdier, følelser, mål og hensikt – et godt verktøy for å bli den beste versjonen av seg selv. Hør på podcasten, så får du vite hvordan du kan vinne den! www.grysinding/197

Sjekk ut mer info om Siri på hennes hjemmeside

Og følg henne her på Facebook: Gleding