192: Slik holder du motivasjonen oppe

Dec 15, 2021

 

Først og fremst: Takk til deg som følger Gründerkanalen! Jeg elsker å høre hvordan dere tar i bruk det dere lærer, og hvordan dere får resultater.

Og jeg har fått et spørsmål fra en av kundene mine: Hvordan holder du oppe motivasjonen når du ikke føler for det?

Det første jeg da spør om, er: Har du riktig mål? For har du ikke motivasjonen til å komme i gang, har du sannsynligvis feil mål.

Men la oss forutsette at du har riktige mål. Når du har det, trenger du rutiner som støtter deg i å bli din beste versjon.

For meg er det å være den mest positive og energiske personen jeg kjenner – det står på mållista mi hver eneste dag. For meg har det blitt en vane, og det er 14 ting jeg gjør som sørger for at jeg har motivasjonen oppe:

 1. Sett deg mål! Livet du har nå, er et resultat av action du har tatt tidligere. Du må ha fokus på å designe deg et liv du vil ha, og da du også sette deg mål.
 2. Få det ned på papir, og ha det foran deg hver dag: målet ditt, og hvem du må være for å komme dit. Og: Lag din fremtidige versjon av deg selv. Hvem skal du være? Mine ord for dette kvartalet er: Ambisiøs, passionate, generøs. De står på speilet, på blokka, på telefonen – jeg ser for meg målene mine hele tiden.
 3. Hvorfor er dette viktig for deg? Du må se det store bildet på alle målene dine. Vil du ha bedre inntekt? Ansette nye folk? Være en rollemodell? Gjøre en forskjell for folk? Springe etter ungene dine? Du må ha et klart mål å gå etter.
 4. Så er det viktig å bryte målet ned i 3 til 5 delmål – og å ha premie på hver del. Jeg bryter ned årsmålene i steg – til halvårsmål, kvartalsmål og ukesmål. For meg blir det 50x3 små steg hver dag. Gjør det morsomt, og koble det til din misjon! Hør på podcasten hvordan jeg gjør dette.
 5. Hvordan skal du holde oppe motivasjonen? Gjør målene til en del av din daglige rutine. Se det store målet. Og les målene høyt for deg selv. Koble dagens resultat til hvordan det passer inn i det store bildet.
 6. For å få til dette, visualiser jeg. Jeg spiller filmer i hodet om de jeg hjelper, og som lykkes. Så du må lage deg filmer i hodet om de du skal hjelpe, framspille filmen i hodet der de lykkes.
 7. Det er helt greit å få hjelp – noen har gjort det før deg. Skal du f.eks. gå ned 10 kilo: Få hjelp av noen som har gått ned ti kilo før deg. Vil du være en eksepsjonelt god mamma: Få hjelp av de eksepsjonelle mammaene du henger rundt. Er du gründer: Bli med på GrunderU. Vi har åpent nå: Gå på www.teamsinding.no/grunderu-medlem.
 8. Skaff deg en SOP (Standard Operation Procedure) – hva skal du gjøre når uforutsette hendelser kommer opp? Når du f.eks. mister motivasjonen? Vær forberedt på at det skjer. Jeg er alltid forberedt, og jeg bruker ofte takknemlighet: Hva kan jeg være takknemlig for i dag? En annen ting er energien: Jeg vet at det beste for å hente energi, er søvn, mat, meditasjon, vann og bevegelse. Du må snu den negative energien til noe positivt! Si til deg selv: Jeg er smart, sterk, rå og vakker. Selvskryt er bra!
 9. Søk positivitet – slå av alt som er negativt for deg. Stopp energilekkasjene dine. Hvem du henger med, har alt å si. Slå av det du ikke får energi av gjennom sosiale medier, og kutt ut de du ikke får energi av i livet ditt ellers. Sørg for at du er i et miljø der du får positivitet og energi!
   
 10. Mål progresjonen din. Hver dag. Jeg måler alt. Og for å få progresjon må du ha fokus. Det snakker jeg om i grysinding.no/190: Du må gjøre én ting om gangen, og du må ha fokus. Og for å få til det, slår jeg av alt av forstyrrelser. Tips: flymodus …
 11. Få deg en accountability-venn: En mentor, coach eller power-friend, eller kjæreste, venninne – noen som passer på at du gjør det du vil gjøre, og som kan være «riset bak speilet», som sørger for at du får en «straff» når du ikke får gjort det du skal.
 12. Lag deg en premie – gjør det morsomt å nå målene dine. Putt noe morsomt inn i kalenderen din – noe du har lyst på. Jeg har for eksempel kjøpt kunst som symboliserer det jeg har oppnådd gjennom et nettverk av gründere som hjelper hverandre.
   
 13. Evaluer deg selv – skal du bli bedre, så må du bli bedre. Ha gjerne en strategi, men vær fleksibel. En plan er bare en plan, og jeg har enda ikke lagd en plan som jeg har holdt. Men du må være din beste coach. Evaluer deg selv, og se hvor du kan bli bedre. Å bryte vaner rocker for meg. Skal jeg bli bedre, må jeg gjøre noe annerledes. Det viktigste er at du er en god coach for deg selv.
   
 14. Velg å være standhaftig – gi deg selv påminnelser hver dag: Jeg er standhaftig, jeg gjør det jeg sier, jeg er ambisiøs …  Se din fremtidige versjon av deg selv! En som er standhaftig, som stoler på seg selv og som oppfyller målene sine.

Print ut denne lista / bildet og heng det et sted der du ser det, så du vet at det er de 14 punktene du må følge når du står fast. Du mister ikke motivasjonen, det handler bare om å get back on it! \

Velg å være standhaftig.

Suksess er å være lykkelig. Lykke kommer når jeg mestrer – og jeg er en person jeg kan stole på.

Stoler du ikke på deg?

Da vil du neppe være motivert.

Gründere – 2. kvartal: https://www.teamsinding.no/grunderu-medlem

Ta små steg – gjør de hver dag – en ting i gangen. For fokus, se grysinding.no/190

Leselisten: www.grysinding.no/grunderlisten