191: Gry Hege Henriksen

Dec 15, 2021

 

Gry Hege er gründer, og hun har en litt spesiell historie, som du kan høre mer om i Grunderkanalen #191.

 

Total omveltning

I korte trekk: Gry Hege er egentlig ingeniør og jobber i oljebransjen, men for et par år siden ble hun brått alvorlig syk med blodforgiftning, ble lagt i kunstig koma og våknet ikke opp før fire uker etter. Da fikk hun beskjed om at både hendene og føttene måtte amputeres. Så fra juleselskap hjemme og planlegging av juleferie hos svigerfamilien i Nord-Irland, endte Gry Hege opp med amputasjon av hender og føtter kun uker etter, samt lang tid i isolat og opptrening med proteser.

Gründerdrømmen

Gry Hege deltok på «Skap din drømmejobb live». Da hadde hun en gründerdrøm i seg om å kunne bruke sin egen situasjon til å holde foredrag for sykehusansatte og handicappede – men hun lærte at hun måtte tenke større i forhold til hvem drømmekunden var. I dag deltar hun på Mastermind-samlinger, og hun har foredrag for folk verden over, der hun for eksempel snakker om at man må se muligheter, ikke begrensninger, og at alt er mulig med trening og øvelse.

Kunnskap føres videre

Det som er spennende, er å se hvordan jeg, Gry, har mine mentorer som gir meg det jeg trenger for å føre kunnskapen min videre til mennesker som Gry Hege, og hvordan Gry Hege formidler det videre til andre med utgangspunkt i den kunnskapen og erfaringen hun har.

Online-kurs på trappene

Gry Hege deltar som sagt i Mastermind og lærer seg å lage online-kurs, og hun snakker om hva som gjorde at hun kom seg opp. Det viktigste for henne har vært kreativiteten og skapergleden, så hun planlegger å lage et kurs om hvordan man kan la kreativiteten hjelpe til i hverdagen, så folk kan klare seg bedre – ikke bare det å male eller lage ting, men også det å tenke kreativt, tenke alternative løsninger.

Fra nedtur til opptur – det handler kun om deg selv

Gry Heges beste tips til å komme seg opp fra en nedtur, er å se at det bare er deg selv som kan få deg opp igjen, og at du må gjøre ting som gir deg noe. for Gry Hege var det i første omgang all form for trening, det hun kunne få til på isolat. Da hun kom ut av isolat, var det å delta på aktiviteter på Sunnås, som maling, keramikk etc. – selv om hun i første omgang ikke kunne gjøre noe selv, skulle hun være med …

 

For Gry Hege er det ingenting som kan utsettes lenger – på godt og vondt. Det handler om å leve livet i dag, og nå. Det var bare å hive inn søknaden til Mastermind. Og vi tar vanligvis ikke inn folk som ikke har vært gründere før i Mastermind, men gjorde et unntak med Gry Hege (og en til) – og det handler om en unik energi, stå-på-vilje og guts til å lykkes.

 

 

Hva skjer?

Planen for Gry Hege nå er at online-kurset skal komme i september, og boka hun skriver på skal komme til jul.

For dere som har lyst til å bli kjent med Gry Hege: Gå på Facebook-siden hennes, og for dere som kommer på «Din beste versjon» live, vil dere få høre Gry Hege der som en av foredragsholderne.

Få Gry Heges tips her: gryhege.com/utfordringer-guide

Følg henne her på Facebook

Og på Instagram