185: Få nye kunder mens du sover

Dec 15, 2021

 

Å tjene penger når man sover er for mange en drøm, men med dagens systemer er det mye enklere enn du tror. Du trenger bare 5 websider som gjør jobben for deg, og hvis du setter disse opp riktig, er det ikke lenger «hokus pokus» å tjene penger mens du sover.

Det finnes mange måter å få nye kunder på, og jeg går her inn på hvordan du kan få kunder til både fysiske produkter og infoprodukter som kurs, produkter som er på nett og de du har fysisk – et system som funker for deg som vil gi noe bort gratis først.

Systemet er det samme uansett

Systemet du trenger å sette opp, er det samme uansett om du er en som vil nå langt innen network marketing, om du er en coach eller en konsulent som elsker en til en-kunder, eller om du selger onlinekurs eller bøker.

Det du begynner med, er å dele gratis innhold som drømmekunden din vil ha, og som han eller hun normalt ville ha betalt for. Den potensielle kunden gir deg email i bytte for det du har laget av verdi (dette du leser nå, er eksempel på verdi), og emailen de får i retur fra deg, gir verdi og er med på å skape en forbindelse mellom deg og din drømmekunde.

Jeg deler verdi via podcast, blogg og Facebook Live; du må ta et strategisk valg på hvor du ønsker å dele kunnskap og verdi. MEN: Du bør holde deg til én plass til du vet at du rocker og kan denne. Bli god én plass først. Hvis man hopper for tidlig over til nye plattformer, vil det ta lenger tid å bygge et system som funker.

Viktig å måle tallene

Det er sjeldent at systemet funker optimalt første gangen. Derfor er det viktig at du måler tallene dine. Hvor mange ser siden der du presenterer verdien (såkalt opt-in side eller landingsside)? Og hvor mange er det som er villige til å betale med emailen sin? Hvis du har 100 som ser siden og bare 15 som legger igjen email, kan det være forbedringspotensial på tekst, design etc.

Når disse tallene fungerer, når siden fungerer, så kan det være lurt å kjøre FB annonser for å drive trafikk til din opt-in (altså til siden der du gir verdi og får navn og email tilbake), slik at mange finner deg på kort tid. Det er mange måter å markedsføre siden sin på, men jeg ville altså ikke startet med FB-annonser før du har testet at siden fungerer, altså at folk gjør det du sier. Det er for mange som kaster penger ut vinduet på annonser før den konverterer.

Del og del samme innhold i alle kanaler – og bli kjent med kundene

Snakk om verdiene dine overalt og i alle kanaler. Men blir ikke folk lei? Kun om du er kjedelig og bare snakker om den ene tingen du skal gi. Jab, Jab, Jab, Right hook med Gary Vee er en genial måte å forstå hvordan du skal bruke sosiale medier riktig.

Når du har fått kundene på lista di, skal du begynne å bli kjent med dem – kjenne, like, stole på. Når du så har blitt kjent med kundene og de stoler på deg – da først er du klar for salget. Lytt til poden der jeg gir eksempler på hvordan jeg bruker webinar, pdf og lydfiler for å connecte med nye kunder både på kurs og på nett, seminarer, bøker, MLM-produkter og en-til-en-oppfølging.

Gi bort BRA verdi!

Det er en selvfølge at du gir bort BRA verdi, og at du sjekker tallene dine for å se om du leverer bra verdi. Men også her kan du ikke forvente at du får det til første gangen. Sørg for å få tilbakemelding, og nyt prosessen med å lage noe som rocker verden til din drømmekunde. Når du gjør det, vil systemet gå som ei kule.

Er det krevende – JA!

Er det verdt det – JA!

For å få kunder når du sover, må du gjøre grunnjobben først. Når det funker, er det gøy!

Hva med det tekniske?

«Hva med det tekniske, Gry?» hører jeg fra kundene mine hele tiden.

Det er bare 5 websider som skal settes opp! Hvis du har et system som kajabi, er det steg-for-steg-prosesser som selv bestemor klarer. Det er en investering. Er du seriøs på å få dette til – og det er noe du og skal være – da kan intet stoppe deg.

Dette er grunderfrihet – alt du ikke kan er utfordrende. Så er spørsmålet: er du klar til å lære?

Jeg går i dybden på dette på MasterClass: Hvordan selge med Sosiale Media?

 

Å tjene penger når du sover er for mange en drøm, og med dagens systemer er det mye enklere enn du tror. Du trenger 5 websider som gjør jobben for deg. Setter du disse opp riktig, er det ikke lenger «hokus pukus» å tjene penger når du sover.

Det er mange måter å få nye kunder på – jeg går inn på hvordan du kan få kunder på fysiske produkter og infoprodukter som kurs, både de som er på nett og det du har fysisk.

Systemet du trenger å sette opp, er det samme for deg som vil nå langt innen network marketing, for deg som er en coach eller konsulent som elsker 1-1 kunder, eller om du selger onlinekurs eller bøker.

BLI MED på MasterClass hvor du lærer hvordan du selger med sosiale medier.