174: Den beste julegaven du kan gi deg selv

Dec 15, 2021

 

Jeg er oppriktig lei alle de julekalenderne som florer på nettet.
Når alle gjør det er det allerede ut.
Er det noe vi har nok av – så er det ting å gjøre før jul.

OG jeg er oppriktig lei av at vi gir hverandre julegaver som vi ikke engang trenger –
Så her er min motvekt:

De rundt meg, inkludert meg selv, er stressa før jul.
Det er for mye – om vi ikke skal ha 24 ting til å gjøre lissom.

Stress og overveldet følelsen ødelegger for både businessen, helsen og relasjonene våre.

Er du stressa og overveldet over alt du skal gjøre?
Stopp opp - er det virkelig nødvendig hele greia?

Lytt til et par gode spørsmål du kan stille deg her på ukas podd og sett i gang å ta vare på deg selv.

Her er 24 ting du kan legge til i hverdagen som vil gi deg energi og som er smart å gjøre – litt hver dag.

24 måter å ta vare på deg selv

1. Ta et dypt pust

5 ganger om dagen. Et slags «instant meditasjon» triks. Er det for mye - trekk pusten dypt en gang – og tell til 8. Hold den inne et par sekunder. Før du puster ut og teller til 8 igjen. Ledere roer ned når det blir mye. Kan du øve deg i 20 minutter? WOW du er en av lederne. Denne er for viderekommende og deg som skal nå målene dine. Yes baby – du må tørre å gå dit om du skal gå hele veien til toppen, hvile er essensielt.

2. La telefonen ligge utenfor soverommet

Hvis du fremdeles går gjennom e-post eller sosiale medier før du går til sengs eller med en gang du våkner om morgenen, så vil jeg at du skal kutte den vanen nå. Du gjør hjernen din tregere og setter deg opp for stress og «sammenlignings-syndromet»

3. Lag te – og NYT den

Lag deg en kopp te og i stedet for å jobbe, vaske eller gjøre hva som helst, så bare sitt med den varme koppen i to minutter. Og se jerne rundt deg hva du liker og setter pris på.

4. Trening

Øvelse øker energien og helbreder hodet ditt Forskning viser at det også er den beste behandlingen for depresjon eller nedstemthet. Det er bra for alt spør du meg.

5. Dagbok skriving

Jeg starter dagen med morgenrutinen min. Der står det 3 sider skriving hver dag. Det holder meg fokusert og forhindrer meg fra havne i utsettelses-syndromet. Rutinen holder meg motivert, fokusert, strukturert og disiplinert. Det er dette som skal til for å få frihet. Dagbokskriving er dessuten gøy og gir masse energi.

6. 30 minutter utendørs hver dag

Frisk luft betyr mer oksygen for blodcellene dine. Bonuspoeng om det er dagslys så kanskje du må bruke lunsjpausen din ute i vinterhalvåret. Det er verdt det. Du tar vare på deg selv og du blir gladere. Test det å gå ute UTEN mobilen i 30 minutter. Det gir jammen doble poeng.

7. Ta bilder av ting som inspirerer deg

Det er gull for kreativiteten. Tørr å gå nærmere enn du tror. Du blir glad av å være ute i naturen også. Det kommer fra «byløven» selv.

8. Kikk på folk

Jeg elsket å sitte på trikken tidligere. Det var gull for meg. Å se på andre. Lage historier i hodet. Det øker kreativiteten og får deg i godt humør. Sett deg på en benk i nærheten om du ikke har en trikk du kan kjøre rundt og rundt i.

9. Grønn smoothie – eller bare sunn mat

Spise bra – det er nummer en kilde til energi kjære venn. La det ikke gå en dag uten at du gir tarmen din det den egentlig trenger. Og det er ikke de 3S-ene: sukker, salt, stivelse…

10. Se soloppgangen eller solnedgang

OMG – det er befriende deilig. Kanskje sette deg et hårete mål om å se 100 soloppganger eller solnedganger? Gull for sjelen.

11. Ta et langt, luksuriøst bad

Ditt eget hjemmespa lissom. Salt, lukter, stearinlys? Tenn deg selv.....

12. Ring en god venn

En samtale vil garantert få deg i god humøret. Kanskje til og med en i uka? Utfordre deg selv til å ta mer være på deg.

13. Yoga prøvetime

Du finner gode timer på youtube om du ikke har all verdens tid. Men dette er noe jeg får inn 3-4 ganger i uken. Fra en app, hos CoreBalance i Oslo eller youtube. Prøv det.

14. FLYmodus på telefonen

Stopp kjøret en time eller to. Ingen unger som lider stor nød om du ikke er tilgjengelig i 50 minutter. Æresord – dette er til de overbeskyttende mammaer som tror at ungene er helt avhengig. Det er forresten bare tull. Se til å få deg ett nytt perspektiv kjære mamma : )

15. Lakk neglene dine selv mens du hører på Adele

Du føler deg som en gudinne etterpå – det er som meditasjon nesten.

16. Tre hjerter om dagen

Det tar deg 10 minutter og er virkelig noe som har endret livet mitt. Hvordan gjør du det? Joe Polish lærte meg dette for mange år siden. Når du har tatt morgenrutinen din – send kjærlighet i form av en tekstmelding, samtale, lydmelding eller videomelding til noen du kjenner i energi feltet ditt. Kanskje er det søsteren din som dukker opp i tankene dine. Fortell henne at du tenker på henne.

17. Åtte timers søvn

Mens vi er på hvilegreia – dette er noe du må prioritere. Du har 24 timer. Hvil i 8 av dem. Og ikke foran tv. Men i dyp søvn kjære venn.

18. Rydd en skuff eller et skap

Du føler deg bedre med en gang du er ferdig. Jeg tar et og et rom. Og synes det er befriende å se huset ryddig. Hjelper for disiplin og struktur og jeg er i takt med meg selv.

19. Les 20 minutter i en bok

Du lærer noe og du får så utrolig mye glede inn i livet ditt med bøker. Du må ikke lese hele. Sitt ned 20 minutter og les litt. Det vil roe systemet ditt og du får positivitet inn i livet ditt. La faglitteraturen ligge om du ikke ELSKER det.

20. Lag rolige gode kveldsrutiner

Hva vil få deg til å legge deg i takknemlighets-rus? Å skrive ned de flotte tingene som har skjedd i dag vil garantert gi deg en god natt søvn. Slå av alt av elektriske ting 90 min før leggetid og kos deg på badet før du går til sengs.

22. levende lys og deilig musikk

Når jeg er i Drøbak bruker jeg 15 minutter på å tenne mine 58 lys. Det er et rituale jeg har. Jeg elsker det. (Ikea tjener gode penger på meg). Levende lys er deilig for sjelen din. Og setter du på «bli glad musikk» så er du der du skal være.

23. Sett på din «feel good» film

Jeg har sett «13 going on 30» 40+ ganger. Jeg elsker den. Det samme har jeg med «the holiday», selv når det ikke er jul. Finn din stemningsfilm og se den når du føler deg overveldet.

24. Skriv ned det du er takknemlig for hver morgen

Starter du og avslutter du dagene med takknemlighet – vil du føle deg takknemlig og finne ting du er takknemlig for igjennom hele dagen. Det er gull.

Der har du det – 24 måter du kan ta mer vare på deg selv.

Og bli med på Mål For Mening og sett deg dine mål som er gull for 2019

 

 

Og her har du en bonus: Kjøp blomster til deg selv – fordi du fortjener det.

DU er viktigst i ditt liv. Ikke glem det.