162: Bli komfortabel med å være ukomfortabel

Dec 15, 2021

 

Grunnen til at du ikke når målene dine tror jeg er at du ikke er komfortabel med å være ukomfortabel.

Når vi går igjennom endringer vil det være ukomfortabelt og er det en ting vi mennesker er gode på - så er det å unngå endring.

Vi som voksne liker å være gode på det vi gjør. Derfor gjør vi det vi er gode på.
Nye ting suger vi på i starten og da er det ukomfortabelt.

Så vi unngår det. Det er også oppskriften på en gedigen nedtur.

 

 

Som grunder har du kanskje prøvd deg på en FB annonse, et webinar, en opt-in eller sende ut en email og så fikk du ikke resultatet du forventet deg.

Men det er utgangspunktet ditt som er feil.
Det er forventningen til umiddelbar suksess som gjør at du gir opp for lett.

Vi må ta innover oss at vi

 

 

Mange ønsker ikke teste ut nye ting i redsel for å bli latterliggjort, føle seg dum eller at ingen i det hele tatt ser det. Men her er greia: Å tro at man har det bedre med å fortsette å være der man er i dag er en illusjon. Verre enn å tro på julenissen mener jeg.

Blir du der du er – vil du oppleve stagnasjon.

Er du ikke i vekst vil du få et «fixed mindset» som Carol Dweck skriver i sin rå bok: «Mindset: The new Psychology of Success»

Et «growth mindset» derimot kjennetegner dem som vet at talent, kunnskap og evner er noe vi selv bygger opp over tid - og dem som vet at suksess kommer når man øver.

Forvent mer av deg selv

Da jeg var i stagnasjon og nedtur hadde jeg ikke forventninger til meg selv. Jeg målte heller ikke fremgang for det ville vært bare trist å se.

Jeg unngikk å se på resultatene mine og valgte å skylde på økonomien min, sjefen, unger eller helsen. Gode unnskyldninger og for alle del – alle var sanne.

Men du har et valg – vil du være den med gode unnskyldninger og forklaringer eller vil du være en som har resultater. Du kan ikke være begge.

 

 

Jeg valgte å sette nye standarder for meg selv.
Den første og viktigste:

Jeg holdt avtaler med meg selv. Det jeg lovet meg selv ble like viktig som det jeg lovet kundene mine. Jeg ville være en som var en GJENNOMFØRER. En som tok ACTION. Jeg ble en som TRENTE.

Jeg kunne ingen av disse tingene fra før. Men jeg var ok med å være komfortabel i det ukomfortable.

Over tid – ble det sannhetene mine.

Lytt til podden for å høre hvilke action som ble de viktigste - og hvordan man snur sin identitet fra å være en NAV’er til grunder av en suksessbedrift.