16 Slik bygger du enkelt selvtilliten din

Dec 15, 2021

Venter du på å bli klar?

Setter du drømmer ”på vent” til du bare får litt mer selvtillit?

Vil du gjøre noe nytt i livet som…

Er du lei av noe av det ”gamle”? Jobben, sjefen, mannen, kona, huset, vennene - eller kanskje rett og slett deg selv?

Men det er noe som stopper deg for å ta action og gjøre noe med det.

"Om du hadde 10 i selvtillit : hva ville du gjort annerledes enn i dag?"

 

Du kan abonnere på GrunderKanalen på  iTunes HER (er gratis)  

 

 

Jeg ventet for lenge på ”å leve”. Jeg ventet og ventet på å få nok selvtillit til å hoppe.  Ventet på selvtillit til å ha meninger, til å være annerledes.

Og så fant jeg ut at du egentlig ikke trenger selvtillit. Du trenger bare å øve deg.

I denne bloggen deler jeg hoved-punktene for hvordan du kan bygge mer selvtillit. Konkrete og enkle øvelser som er lett å teste ut – og som gir store resultater om du gjennomfører.

Få med deg denne podcast episoden om du vil lære mer om hvordan du enkelt bygger selvtilliten din og går for dine store hårete mål. Før du hopper inn i denne podcasten, tenk etter for deg selv:

- Om du hadde 10 i selvtillit : hva ville du gjort annerledes enn i dag?

"Selvtillit er oppskrytt – du trenger bare øve deg!"

Her er 6 av mine favoritt-øvelser for å bygge selvtillit. Sjekk ut podcasten om du vil ha alle detaljene. Håper du vil teste det ut – lover deg, dette funker : )

 

 

6 Enkle Øvelser til Selvtillit

Øvelse #1: MOT til å feile

Det er lov å feile – og du lærer av feilene. Husk at alle suksessfulle mennesker går på trynet – det er en del av reisen. Lær deg heller å være komfortabel med det ukomfortable.

Øvelse #2: Kopier “oppskriften” til de som har gjort det før deg

Du trenger ikke lære alt ”the hard way” og gjøre samme feilene som de som har gått før deg. Du korter ned veien til suksess og målet om du får deg en mentor. Og du kan også ”låne” selvtillit av andre som har gjort det før. Når du ser at de klarte det og de er villige til å dele sin metode med deg – så får du gratis hjelp på veien.

Øvelse #3: Gi ikke opp

Ha fokus på å bli 4% bedre hver dag – og ta et skritt framover hver dag. Husk at Edison gjorde ikke 10 000 feil – han fant bare ut 10 000 måter som ikke fungerte. Er det dette du vil – finn alltid ny løsninger og ta et steg i gangen. Øvelse på å ikke gi seg gir deg gjennomføringskraft som Petter Stordalen ville sagt det.

Kjedelige rutiner som trening, søvn, meditasjon og riktig mat vil hjelpe deg til å ikke gi opp. Ingen gir opp når de har trent kl 0700 om morningen. Tror du meg ikke? Test det ut i 7 dager da vel – og del med meg erfaringen din.

Klikk på bildet under for å laste ned min huskeliste for å ”booste” selvtilliten som jeg snakker om på podcast episoden.

 

 

Øvelse #4: Mål egen fremgang

Sammenlign deg ikke med andre – men bli inspirert. Kan de kan du. Så enkelt er det egentlig. Mål heller din egen fremgang: Hvor var du i går i forhold til i fjor - og bli inspirert av deg selv.

Øvelse #5: Heng med folk som har MOT

Du blir som de 5 nærmeste menneskene rundt deg. Så vær kresen når du velger hvem du henger med. Velg de som har MOT til å gjøre ting som du ønsker å gjøre. Da ”drypper” det nemlig mot også på deg.

Øvelse #6: Takknemlighet for det du har

Hvordan kan takknemlighet skape selvtillit tenker du kanskje? Det hjelper deg å se hva du allerede har og da skaper du også mer av det. - Sa jeg det ikke? Du trenger egentlig ikke selvtillit i det hele tatt – det du trenger er en sterk psyke.

Du trenger å hoppe før du er klar – rett og slett ta på deg litt risiko.

Det er en nødvendighet for å lykkes og skape suksess. Det å gjøre noe du ikke kan skaper mestringsfølelse. Livet er for kort til å vente på å få nok selvtillit – så følg hjertet ditt. Og gjør noe modig.  For hva er det verste som kan skje?

Skulle du feile så er det ofte ikke så forferdelig som du tror. Som oftest betyr det bare nye læringer og erfaringer som gjør livet verdt å leve. For det er nedturene som former oss mest og gjør oss til den personen vi er. Og som avgjør og skaper kvaliteten i oss.

 

 

Og når du får til noe så smitter det også over på andre områder du ikke allerede kan - fordi du kjenner følelsen av…MESTRING.

Så del med meg i kommentarfeltet:

- Om du hadde 10 i selvtillit: Hva vil du gjøre annerledes?