153 : Hvorfor droppe hele balansegreia

Dec 15, 2021

 

Det er umulig å ha balanse mellom familie, sosialt liv og jobb. Det er en klisje og en umulighet om du er kvinne og gründer. For når du har suksess på ett område vil et annet området «betale» for det. 

Som grunder vet jeg at når jeg har hva jeg kaller «byggeår» så er det businessen som får mest oppmerksomhet. Mens i år som jeg har et «testeår» så er det familien som får mest tid og energi. Det trenger heller ikke være ett helt år. Jeg kaller det ofte «sesonger».  

 I sommer-sesongen har jeg full fokus på helsen og familien. Mens i høst-sesongen er det kurs og kunder som får hovedtyngden.  

Skal jeg streve etter balanse mellom jobb og familie hele tiden vil jeg ende opp med massiv dårlig samvittighet.  

 Kunsten er å prioritere bevisst og være fullt tilstede der du velger å legge ned fokuset. Da må du vite hva som er målet ditt og ta valgene som støtter målet. 

 Det smarteste jeg har gjort for meg selv er å lage morgenrutiner som støtter det livet jeg vil ha. Min største redsel er å ikke leve opp til potensialet mitt. Ende opp med en ordinær versjon av meg selv, når jeg vet jeg kan være en ekstraordinær utgave av meg.  

 Da MÅ jeg hver eneste dag holde fokus på det som er viktigst for meg og vite hva jeg vil oppnå på lengre sikt. Det er sjeldent de 1000 praktiske tingene som alltid vil være på en to-do liste.  

 

 

En utfordring for meg i det siste har vært skillet mellom privatlivet og businesslivet.  Mange har tydelig skillet mellom business og livet – for meg går de i ett.  

Mine beste venner er som familie og mange av dem er kunder av meg. Går jeg på byen er det ofte med mine grunder-venninner og på ferie er det ofte med en eller flere av jentene fra MasterMind.  Og i desember planlegger vi å ta hele familien med til Bali for å besøke en SOS barneby og overlevere en SkapDinDrømmejobb donasjon forhåpentligvis sammen med med flere av SDD kundene.  

 Dog skapte det et «dårlig samvittighet minutt» - bruker jeg for mye tid på kundene fremfor privatlivet? Må jeg skille mer – «alle» sier jo det….  

 Da tar jeg fram mine kjappe balansetips som hjelper meg droppe hele balanse greia for godt:  

1.Ny holdning – balanse eksisterer ikke 

Det er en illusjon så dropp likegodt å prøve å oppnå balansen. Bli god på å sette deg langsiktige mål og prioriter de. Da vet du hva som er riktig for deg å prioritere denne sesongen 

2.Skap dine egne regler 

Hele poenget med å skape sin egen drømmejobb er jo å ha frihet. Skap deg en ny «normal» for DEGUansett hva det er for deg - om det er å bo i 3 land eller leve på og av i et forhold, om det er å ha tid til å gå på barnas fotballkamper eller trene i jobbtiden. - finn hva som er viktig for DEG og prioritere det.  

3.«Schedule» alt  

Frihet kommer med struktur. Få alt inn i kalenderen. Det gir deg oversikt. Og putt inn det som er viktig for DEG. Jeg har alltid trening og gøy på kalenderen først. Så kommer 5 * 50/10 etter det.  

4.Stopp energilekkasjer 

Bruk 80/20 regelen aktivt og husk at positivt stress er bra og får fart på deg og businessen. Negativt stress ødelegger din beste versjon. Og føler du at du er i ubalanse eller stresser så er det ofte fordi du gjør ting du ikke vil eller ikke liker. Sjekk av om målene du jobber mot er bra for deg da. 

5. Deleger alt du ikke liker 

Matlaging, husvask, innkjøp, flybilletter, regninger, bil og praktiske ting. Kanskje du ikke har finansiell frihet enda til å delegere det, men tørr å være kreativ. Det finnes folk som liker å lage mat, stryke osv, så gjør noe du liker for dem. Og kanskje du kan være enda mer gærnDropp både hus og klesvask for en stund?  

6.Velg å trene og hvile som en topp idrettsutøver  

Trening, søvn, mat, meditasjon og pausetider. Det er så mye viktigere enn du tror. Om du ikke tar vare på deg selv vil du alltid føle deg lav på energi og sliten. DU er viktigst i livet ditt – daglig bevegelse er et must. Kutt ut tingene som ikke er bra for deg. Gå for å være din beste versjon.  

Kort fortalt – lev livet på dine premisser. Dårlig samvittighet gagner verken deg eller noen andre.  

 Velg å være ekstraordinær og det gjør du ved å bli din beste versjon. Det betyr at du må prioritere det som gir deg godfølelsen. Med en dæsj av struktur, fokus og ved å være konsekvent skal du se at du løfter både deg og de rundt deg OPP, OPP OG OPPOVER.