152: Hva gjør du når andre kopierer deg

Dec 15, 2021

 

Jeg vet det kan være frustrerende når du har jobbet hardt for noe og så kommer det en og bare stjeler dine ting og setter sitt navn på jobben din. Dessverre skjer det på ”vanlig jobb” og enda vanligere er dette på nett.

Mitt tips er å bare bli ”vant” til det.

Jeg leter etter positive læringer i alt, og når noen stjeler, kopierer eller hermer etter meg velger jeg å bli rørt. At noen synes det er så bra at de tror dette kan gi dem penger i kassen og annerkjennelse.

 

 

Men ikke alltid. Det er en grense for hva vi skal tåle av tyveri fra smålige folk. Når jeg endelig er ferdig med noe jeg er stolt over. Brukt månedsvis og så kommer det noen og stjeler hele greia – som SkapDinDrømmejobb – da skjer det at det går en kule varmt hos meg og jeg hyler inni meg:

Jeg har jobba hardt – så slutt å kopier meg og lag dine egne ting for fan! Karina – make a photo of this as the one over. ¨¨

De gangene tar jeg advokat. Og det kan være lurt. Jeg deler med deg i denne episoden de 3 gangene jeg har gått til anmeldelses-trusler og når jeg har valgt å la det skli.

Jeg ble også selv beskyldt for å kopiere. Og det var vondt at noen i det hele tatt kunne trodd det om meg. Jeg har da stolthet og arbeidsmoral – lytt til hvordan jeg håndterte det på podden, og hva jeg lærte.

Så lenge du lager bra innhold og bruker hele deg i ditt stoff kan de ikke kopiere deg uten at det blir falskt. Og det blir gjennomskuet. Dine historier, dine ord, dine opplevelser - ingen kan kopiere det.

Det betyr at du må være bevisst på å bruke eksempler som gjør det til ditt. Og hold fokus på det som er viktig: Din grunderfrihet, ditt mål om å endre verden og ikke minst; dine drømmekunder - menneskene du er her for å hjelpe.

At du blir kopiert betyr jo bare at du rocker og lager helt vanvittig bra ting. Noen innbiller seg dessverre at det er noen snarveier man kan ta.

Men på litt lengre sikt kan du bare slappe av – karma vil håndtere det for deg.

Det beste du kan gjøre er å holde fokus på å gjøre en forskjell og bli enda bedre!