15 Hvordan sette deg mål du når

Dec 15, 2021

Hva er det egentlig som gjør at noen mennesker er suksessfulle og når målene sine mens andre går på trynet?

 

Du kan abonnere på GrunderKanalen på  iTunes HER (er gratis)  

Da jeg startet for meg selv og ble gründer i 2008 så var det nettopp det jeg gjorde – gikk ordentlig på trynet.  Selvfølgelig var det var mange å fordele skylden på for at jeg gikk helt ned i kjelleren og ble deprimert. Finanskrisen, kundene som ikke skjønte det, mannen min… You name it.

Helt til jeg en dag så meg selv i speilet og virkelig mislikte den personen jeg var blitt – en som skyldte på andre og omstendigheter. I stedet for å ta ansvar for livet mitt. Det var ingen andre sin skyld enn min egen. Ingen andre kunne få meg ut av ulykka en meg selv. Så jeg bestemte meg for å ta 100% ansvar og lære av de som hadde lykkes.

"Kan de klare det – så kan jeg også klare det, sa jeg til meg selv."

Jeg studerte hva de beste innen business og internett markedsføring gjorde for å lykkes og jeg ble helt besatt av Systemene, Vanene & Tankesettet deres. Og jeg tok action. Mange, mange små steg som har ført meg til mine viktigste mål.

 

Det er derfor jeg har laget denne podcasten til deg – få deg til å tenke at : Kan gry så kan jeg også.  Jeg vil du skal bli inspirert til å gå for dine mål.

Sett deg et mål og bryt det ned i daglige action slik at xxx blir å skje for deg dette året. Så du kan føle yyy - for da har DU det bra. Definisjonen på lykke eller suksess er jo forskjellig for hver og en av oss, så bli inspirert og finn ut hva som er viktigst for deg.

Før du hopper inn i denne podcasten, tenk etter for deg selv.

"Hva må ha skjedd innen årets slutt for at dette skal bli ditt beste år noen gang? På jobb og hjemme?"

 

 

Under har jeg oppsummert metoden jeg jobber etter når jeg setter meg hårete mål  - grunnmuren for å nå målene dine rett og slett. Sjekk ut podcasten og få med deg alle detaljene.

1. Systemet

Jeg bruker noe jeg kaller 4-stegs modellen som handler om:

  • Reflekter over hva som er viktigst for DEG – og hvorfor er det målet viktigst for deg
  • Drøm stort – sett deg hårete mål og lag en overordnet årsplan for komme dit
  • Bryt det ned i 90 dagers mål - ta daglige action mot det – lær av feilene dine og feire alle små seiere
  • Evaluer regelmessig – og sett opp ny 90 dagers plan

Klikk på bildet under så kan du laste ned mine 10 kjedelige rutiner som jeg bruker hver dag for å nå mine mål – og som jeg snakker om på podcast episoden.

 

 

2. Planen

Planen handler om å sette seg mål som fungerer. Altså mål som du faktisk når. Jeg bruker SMACT metoden som jeg kaller det, nemlig at målet skal være:

  • Spesifikt
  • Målbart
  • Action
  • Crazy (ja må være litt sprøtt, ikke realistisk)
  • Tidsbegrenset

Del opp elefanten, sier jeg både til meg selv og til kundene mine. Det er superviktig å dele opp store, utfordrende oppgaver i delmål. For da høres det plutselig ikke så vanskelig ut.

Jeg lager meg 10 prosjekter for året som er hovedmålene jeg  skal jobbe med dette året.  Alle andre prosjekter eller tilbud som dukker opp underveis bruker jeg ikke tid på om de ikke er relevant for mine 10 prosjekter.  Så lager jeg 90 dagers mål, som igjen brytes ned i ukesmål og deretter i daglige fokusoppgaver. Med en slik plan vet du at alt du gjør er en del av dine 10 viktigste prosjekter for året  - de som tar deg mot målene dine.

3. Daglige Rutiner og mental trening

Energi er avgjørende for å nå målene dine. Mange tror kanskje noen er født med masse energi. Men det er ikke sånn. Energi er noe vi må skape hver dag. Gjennom kosthold, hvile og trening - både fysisk og mental trening.

Jeg har rutiner for det meste, for eksempel så har jeg daglige rutiner hvor jeg om morgenen går gjennom målene mine og hva jeg vil for dagen. Og jeg evaluerer alltid dagen på kvelden: Hva jeg er takknemlig for, hva jeg lærte, hva jeg var fornøyd med denne dagene. Dette er rutiner som kun tar noen minutter, men som er helt avgjørende for meg til å jobbe videre mot målene mine.

Her er link til forskningen jeg snakker om på podcasten