127 Doble produktiviteten din hver uke

Dec 15, 2021

 

Forrige kvartal var kaotisk for meg.

Jeg var stressa og da er jeg ikke min beste versjon rett og slett. Dager hvor jeg går til sengs med en utilfredshet og en litt uggen følelse.
Du vet den: ”Er dette alt” følelsen

Jeg vet jeg fungerer best når jeg føler meg produktiv,
når jeg føler businessen og jeg er i flyt -
for vi beveger oss fremover.

Det er derfor denne episoden er så viktig.
Det handler ikke om å få mer gjort, men om å få gjort det som er VIKTIG.
Slik at vi føler en dyp mening med det vi gjør.

 

 

Denne uka har jeg doblet min produktivitet. Og det sier sitt for denne jenta har fått fart på rompa si. Og målet mitt med denne episoden er at du skal få noen rå tips slik at du oftere får godfølelsen du vil ha når du avslutter dagen. At du blir en av dem som sier – ”JIPPI, det er mandag!” - og ikke er den som lever for helgene.

Det er jo på jobben vi er mest, så hvorfor ikke gjør det til den aller beste tiden?

Her er mine 9 rå strategier for en superproduktiv uke:

1 - Start tidlig

Uka mi starter allerede fredagen før. Da bruker jeg 45 min til å evaluere hva som rocket denne uken, hvor det gikk strålende og hvor jeg må justere. Jeg bruker så 15 minutter av evalueringen til å planlegge neste uke før jeg tar helg. Jeg bygger forventningen til neste uke allerede fredag.

Søndagen før ny ukestart er like viktig: Da setter jeg av 1 time hvor jeg rydder innboksen, sørger for at pulten er ryddig, og ikke minst - avstemmer at kalenderen er oppdatert og slik jeg trenger den for å nå målene mine.

2 - Avstem målene dine med arbeidsoppgavene

Mandag morgen starter alltid igjen med målene. Uansett. Du kjenner til morgen rutinene? Du finner dem HER.

Målet for uka må være tydelig slik at du vet nøyaktig hvilke oppgaver som får deg dit. Har du egen business må dette være lønnsomhetsskapende aktiviteter, og målet skal hjelpe deg nå salgsmålene dine. Mål skal gi mening. Dette er helt essensielt for å føle VERDI og komme i flytsonen.

 

 

3 – Fokustid: 3 * 50 / 15

Dette er uforstyrret fokustid tid hvor du jobber konsentrert med KUN det som tar deg til målene din. 50 minutt med jobbing – så 15 min pause. Det gjør du 3 ganger. Fra starten av arbeidsdagen.

Husk at du trenger pause-tid for å gi plass til mer kreativitet. Bruk alarmen på mobilen for kontroll på tiden og pass på at alle ”duppedingser” er i flymodus. INTET skal forstyrre deg. Du har vel av alle varsler? Lytt til Grunderkanalen 108 for mer.

4 - Avslutt oppgavene

For ”Ferdig” er bedre enn Perfekt. Mange av oss skal ha det ”Perfekt” og vi gjemmer oss egentlig bak perfeksjonisme. Så NEI – du forblir en blakk grunder om du skal gå for perfekt. Det eksisterer ikke. Går for Steve Jobs metoden – få det ut – og bruk livet ditt på å forbedre det.

5 - 20 min Mail tid

Din innboks er andres folks drømmer og agenda, du vet egentlig det ikke sant? Så vær i NEI-modus når du åpner mailen. Og sett av begrenset, spesifikk tid til når du skal være på mailen.

Har du et smart system på hvordan du håndterer mailen din? OM ikke – lær deg det. Ta på alvor at gode systemer er nøkkelen til business-suksess. LÆR deg det. Det nye kurset mitt ”Produktive systemer for gründere” kommer snart om du vil lære systemet jeg bruker.

6 - Sett av slack-tid og forbered deg på uforutsette hendelser

Shit happens” og det må du også forvente. Ingen har dager som bare er en dans på roser. Det er bare i Julia Roberts filmene. Du derimot vet at det skjer ting, så har ”åpen-tid” i kalenderen slik at du kan håndtere det.

Og øv deg på alltid ha riktig mental innstilling, for eks: ”OJ – der kom den! Denne tar jeg” er en holdning som fungerer. Tar du det som kommer overraskende som en utfordring så forblir det bare en utfordring som DU er i kontroll over og som jo egentlig bare krydrer dagen din.

7 - Bli KNALLHARD på prioriteringer

Hverdagene dine blir gode når du gjør det som du er skapt til å gjøre. Det som gjør at du vokser som person. Dette er ikke bare koseoppgavene dine. Du har dine FORETRUKNE oppgaver som du er best på – og du har de inntektsbringende oppgavene. Prioriterer oppgavene som tar deg til målene dine. Og vær knallhard på hva du sier JA til.

8 - Evaluer dagen din og uka di

For mange av oss gjør de samme tabbene om og om igjen. Det er usmart og skaper bare mange blakke, frustrerte grundere. Skal du være en som lykkes MÅ du lære av de action du tar og dine feilsteg.

Hvordan du gjør evalueringen har alt å si. Gjør du det med selvpisking er det ikke annet enn usmart - det gjør bare læringsprosessen smertefull. Gjør du det med takknemlighet og roser deg selv for å være i prosess – så får du raskere fremgang og du setter deg selv opp for at du faktisk implementerer læringen din.
Og glem ikke å feire. Både dine opp- og nedturer. Uten feiring vil det gå sakte med fremgangen din og du kan fort miste motet. Bare denne lille endringen din kan doble din produktivitet neste uke. Fordi du vil ha mer entusiasme og du vil ha fokus på å gjøre de RIKTIGE tingene.

9 - Sett FUN på kalenderen

Produktivitet for meg er å jobbe mindre og smartere. Mange fyller opp kalenderen sin med alt for mange ”tasks” - og klarer gang på gang å ”fullbooke” seg.

 

 

Det skaper stress, og gjør at vi blir fort slitne og lei. Da blir jobb bare en jobb. Ja også for oss som elsker jobben vår. For mye av det gode er ikke bra. Så husk å alltid også å sette GØY-aktiviteter på kalenderen – hver dag. Det er slik du får ny kreativitet, kommer deg lettere ut av fastlåste situasjoner og får fart på rompa di.

Mange tror at det å jobbe mer og mer er det som skal til når man står i utfordrende situasjoner – men vi vet jo at de gode løsningene kommer sjelden når man stresser og er sliten. De kommer etter en joggetur, en kveld på byen med jentene eller rett og slett etter en god natts søvn.

9 tips som vil doble din produktivitet – om du må velge kun en…

Så velg deg og implementer Strategi #3 - Fokustid: 3 * 50/15.

Etter hvert som du blir mer produktiv – og du får det mer gøy så tester du ut flere av de andre strategiene. Til slutt, en viktig påminnelse til deg:

Blakke grundere fyller tiden sin med masse ”oppgaver”. Grundere som lykkes og vil ha frihet velger å gjøre færre ting som tar dem til målene.

Men du må være supertydelig på målene dine – og hvordan du skal komme dit. Så er du ikke det i dag: bli med på workshop og lær teknikken jeg bruker

Og start å øve deg : )

Hva lærte du?

Takk for du sjekket ut denne episoden av GrunderKanalen! Så - hva lærte du?

Om du fikk verdi ut av denne kan du please dele den på Facebook og sende den til en venn som trenger litt motivasjon og inspirasjon?
Andre kommentarer eller innspill?

 

Kan du være så snill å ta deg noen sekunder og gi din rating på iTunes og legge inn en kommentar hva du synes om GrunderKanalen?

Betyr mye for meg å få tilbakemelding fra deg – for å gjøre podcasten bedre og kunne nå ut til flere kule folk som deg. Tusen takk!

Og ikke glem å abonnere på iTunes så du får nye episoder inn automatisk – klikk her for å abonnere på GrunderKanalen iTunes

Usikker på hvordan legger inn rating & kommentar i iTunes? Her er "oppskriften"