04 Christine Otterstad - Mental trening er for alle

Dec 15, 2021

Christine har en av de mest leste og populære bloggene i Norge. Hun har også egen spalte i KK, er foredragsholder, coach og mental trener. I innleggene sine er hun alltid superærlig og til tider litt småfrekk. Hun får folk til å se seg selv på en annerledes og underholdende måte. Slik engasjerer og motiverer hun folk til å bli en bedre versjon av seg selv.

 

 

Mental trening handler om psykisk helse. Christine skjønner at mange tenker på toppidrettsutøvere når de hører ordet mental trening, men det handler rett og slett om å ha det bra. Det er ikke nødvendig å være best i alt. Men det å takle utfordringene livet byr på uten å gå helt i kjelleren er verdifullt. Hun vet at med rett fokus og bevissthet om at man selv styrer hodet og tankene sine, så kan nedturene bli mye kortere og mindre kjipe.

 

 

Du kan abonnere på GrunderKanalen på  iTunes HER (er gratis)  

Alt vi gjør er for å oppnå følelser

Vi skal kjenne på det brede spekteret av følelser, men det er forskjell på ”å dyrke” en depresjon og å prøve å komme seg ut av den. Hun snakker av erfaring når hun sier det ikke er lett å tenke konstruktive tanker når man er på bunn. Da hun mistet sin mor var det veldig lett å gå rundt å synes synd på seg selv. Å skifte fokus og ta handling var vanskelig, men helt nødvendig.

"Hør hele intervjuet med Christine her"

 

 

Hun mener at vi alle har et valg om å være lykkelig. Om man ikke har det bra, bør man gjøre noe med det. Hun håper at det skal bli mer akseptert å ta imot hjelp. Hun var selv ikke så flink til det før hun så den virkelige effekten og resultatene  av å få hjelp. – Det må være lov å være mer åpen og det er lov å spørre om hjelp.

Som mental trener hjelper Christine andre å se seg selv utenfra. Hun innrømmer at det er slitsom å drive med mentaltrening. – Å begynne mentaltrening er like vanskelig som å begynne å jogge.

Folk flest gir opp alt for fort, mener hun. Det hjelper ikke å ha rett fokus i 15 minutter noen få ganger. Man må trene seg selv over lengre tid for at det skal bli en naturlig del av tankegangen.

"Vi har alle et valg om å være lykkelig!” - Christine Otterstad

Gjør det nå!

Alle kan være litt misfornøyde og litt negative innimellom. Christine mener at man bør gjør seg opp en mening om hva man skal bruke tankene sine på. Så kan man holde fokus på å dyrke disse tankene. Hun er ikke tilhenger av å begynne med endringer 1. Januar eller ”på mandag”. - Det øyeblikket du har bestemt deg, det er da må du begynne!

Christine mener at om man skal klare å snu de dårlige dagene til noe litt bedre, så må man ønske en endring. Og man må jobbe med det på en ordentlig måte. Hun oppfordrer alle til å søke ny læring, enten det er via YouTube filmer, lese bøker eller blogger. For kunnskap er makt, og læring gjør det lettere for deg å oppnå en ønsket forandring.

 

 

Hun påpeker at nedturer har vi alle, men med mental trening kan du endre hvordan du takler de. Hvor lenge du tillater deg selv å være ”nede” før du bestemmer deg for å reise deg igjen, er forskjellen på de som er mentalt sterke og de som legger seg ned og synes synd på seg selv.

Om du ikke har det bra og ønsker å ta action i eget liv så har Christine tre poeng du bør ta meg deg:

  • Bestem deg for en forandring du vil oppnå.
  • Ha et klart mål om hva som skal forandres og tas tak i!
  • Vær klar over hva som skal til for å nå målet og våg å stå i utfordringene på veien.

Ble du motivert til å gjøre en forandring i ditt liv?

Følg Christine på linken under for mer inspirasjon og hjelp til din selvutvikling!

Christine Otterstad