03 Silje Landevåg - rålekker, inspirerende, smart og ambisiøs småbarnsmamma og grunder

Dec 15, 2021

Silje Landevåg er gründeren bak Get Inspired og gjør i dag kjempesuksess med sitt firma. I tillegg er hun småbarnsmoren som skiller seg litt ut fra andre mødre. Hun er ekspert på å inspirere og motivere kvinner med sitt engasjement og positive energi.

 

 

Du kan abonnere på GrunderKanalen på  iTunes HER (er gratis)  

 

GetInspired

Silje hadde lenge hatt et ønske om å starte noe eget, ettersom begge foreldrene hennes drev eget firma. Hun ønsket litt jobberfaring først, men da hun som 24 åring var ferdig med studier så herjet finanskrisen. Så Silje hadde vanskeligheter med å få jobb. Noe negativt ble starten på noe positivt, og GetInspired ble til.

I begynnelsen var det vanskelig å finne konseptet hun ville satse på, men etter hvert spisset hun seg inn på treningsklær for kvinner. En ”anti-shake” treningstights ble ekstremt populær etter en reportasje i KK, og bestillingene haglet inn. Butikken vokste og hun fikk tilgang på mange merker som ga henne muligheten til å velge det beste.

”Hør hele intervjuet med Silje her”

 

 

Da hun ble gravid trengte hun hjelp, så hun ansatte sin egen bror. - Han er den beste ansettelsen jeg noen gang har gjort.

Som småsøsken kranglet de mye, men i jobbsammenheng er det ingen krangling. De fungerer så godt sammen fordi de er så tydelige med hverandre, tar aldri uenigheter personlig, og oppgavene og kunnskapen deres er ulike og utfyller hverandre.

Kvinnelig gründer

Hun tok seg mamma-permisjon, men bare i 9 uker. Egentlig var hun i jobb før det, og hun møtte litt motstand med hennes utradisjonelle valg. Selv følte Silje seg bare heldig som kunne kombinere det å være mor og samtidig komme raskt tilbake til jobben hun elsket. Derfor delte hun permisjonen med hennes mann. - Det er klart at et barn trenger 100% omsorg, men en far kan også ta vare på barnet.

7/10 kvinner er offentlig ansatt og veldig få har ledende stillinger. Silje mener mange kvinner har en gründerspire eller leder i seg, men ofte velger det bort til fordel for familie og lar heller mannen få jobbe mest. For at kvinner skal bli mer attraktive for arbeidsgivere bør vi endre holdning til hvordan vi løser ”familie-forpliktelsene”, og vi kan gjøre tilretteleggingen enda bedre, mener hun.

Foto: May Elisabeth Lund for Malvik-Bladet

 

Hun jobber vanligvis fra  8-16 og kommer hjem til middag. De ekstra timene med jobb blir gjort når barna har lagt seg eller på kvelden, når mange folk ofte sitter fremfor TV skjermen. Hun er flink til å nyte tiden sammen med familien og virkelig være tilstede. Dette er hennes fremste prioritering.

Ung og uredd

Silje var bare 24 år da hun startet for seg selv. Det at hun var ung gjorde at hun så muligheter istedenfor hindringer. Hun tenkte kortsiktig og kjørte på. – Å være gründer gir deg frihet, men også langt flere arbeidstimer.

De to første årene som selvstendig næringsdrivende var utrolig tunge. Et ønske om å snart tjene penger, og fortvilelsen av bare tunge tak og ingen å sparre med gjorde henne sliten. – Mannen min håpet en stund på at jeg snart skulle gi opp.

Men magefølelsen hennes sa at hun måtte stå i det litt til. Da det endelig løsnet, fikk hun virkelig energi og drivkraft til å fortsette.

Hverdagene hennes har endret seg fra å jobbe for seg selv til å nå være en leder for flere ansatte. Med det har arbeidsoppgavene endret seg. Ved å ta steget opp på et høyere nivå må man yte mer. Hun jobber mye med å skape en vinnerkultur og sier hun er inspirert av Odd Reitan sin bok ”Hvis jeg var president”, som er mer som en ”gründerhåndbok”. Kulturen i Reitangruppen er en kultur hun ønsker å se også i sitt firma. Andre som inspirerer er blant annet Erna Solberg, Siv Jensen, Celina Midelfart og Gunnhild Stordalen.

"Det skal være status å gjøre det bra. Mine ansatte skal ikke misunne, de skal beundre!" - Silje Landevåg

Nøkkel til suksess

Årsaken til hennes suksess var en blanding av god timing og bevisste valg. Da hun startet opp var netthandel i ferd med å bli mer og mer populært, det samme var sosiale medier. Knallhard jobbing inn mot et spesifikk marked og riktige strategier gjorde at pilene pekte oppover. Hun fikk ansatt flinke folk rundt seg som også hadde den samme drivkraften og gnisten i seg. Og alle med fokus på klare mål for fremtiden, som gjorde at teamet dro i samme retning.

Innen to år har Silje ett rått og tydelig mål; å nå 100 millioner i omsetning. Derfor ønsker hun å videreutvikle sitt team ytterligere. Hun vil framheve vinnerkulturen i alle ledd og rendyrke en smidig og mest mulig effektiv verdikjede. Om noen år håper hun på å jobbe mindre, og endre litt på den tøffe livsstilen hun har hatt til nå. – De fem første årene hadde ikke jeg ferie. Det var bare knallhard jobbing.

 

 

Som gründer mener hun at skryt ikke er hverdagskost å oppleve, og at folk kan være flinkere til å baksnakke en å framsnakke hverandre. Dette er ikke noe hun bryr seg veldig mye om. For henne er framgangen for firmaet og tallene det som holder henne oppe. Å se at Get Inspired vokser og utvikler seg er det som motiverer henne. Silje mener ikke at alle må bli  gründere, men det å få eierskap til jobben sin er uansett viktig. Da vil man legge mye mer energi og entusiasme i arbeidet sitt, og bli enda dyktigere.

Bli inspirert og rålekker i klær fra Get Inspired.

For deg som bare må prøve ut de kule klærne har Silje vært så snill å gi oss en rabatt på 10% : bruk denne koden AW10 - som er gyldig til 30.09.15.