01 Kristian Adolfsen – også milliardærer får juling på veien

Dec 15, 2021

Kristian Adolfsen driver sin raskt ekspanderende gründervirksomhet sammen med sin bror, og i dag har Adolfsen Group vokst til et ”imperium” med 7 milliarder i omsetning og 12 000 ansatte. Suksess-brødrene kommer fra Andøya hvor jeg (Gry : )) også vokste opp. Helt siden jeg var liten har Kristian vært en stor inspirasjon, og jeg har ”modellert” hans metoder. Kristian visste fra han var liten gutt at han skulle bli gründer, derfor studerte han til siviløkonom. Han er ambisiøs, raus og nysgjerrig. Han tenker strategisk og er løsningsorientert, og han ser alltid mange løsninger for enhver utfordring – en egenskap som er gull verdt for en ambisiøs gründer.

 

 

Du kan abonnere på GrunderKanalen på  iTunes HER (er gratis)

 

 

Livet som gründer

Kristian har selv erfart at når man er gründer og tørr å satse så vil det nesten alltid komme noe uforutsett i veien. Det kan være misunnelse, negative kommentarer eller rett og slett at du selv gjør feil. Det viktigste da er hvordan du lager en plan for å komme deg ut av problemet, og at du er tro til planen. Han presiserer at utfordringer er noe som følger med når man tar sjanser. Og tar man ingen sjanser kommer man heller ingen vei.

Han synes det som er mest spennende med å være gründer er å nå de store målene han setter seg. Å få til en god avtale eller vinne en budrunde gir han et kick på lik linje med en idrettsutøver som vinner en medalje. Han presiserer viktigheten av å sette seg realistiske mål. Om man ikke når målene sine, så må man omstille seg og legge en handlingsplan for å komme seg på rett kjøl igjen.

"Se hele intervjuet med Kristian her”

 

 

Kristian startet opp firmaet med sin bror, Roger, og de har utviklet det sammen siden. De jobber utrolig godt sammen og krangler aldri. De har samme utdanning, men er samtidig ganske ulike. Det er derfor de utfyller hverandre så godt, presiserer han. I tillegg til å jobbe sammen med Roger, så har Kristian et bredt og godt støtteapparat i venner og familie.

"Gode venner, familie og helse er det som virkelig er den største rikdommen.” - Kristian Adolfsen

Reality check

Da Kristian løp halvmaraton i Oslo for noe år siden, falt han om og lå i koma i fire dager. Noe som ga han en liten påminning om hva som virkelig betyr noe. Hans 10 år gamle sønn sa til han ved sengekanten - En Adolfsen gir aldri opp, nå må ikke du gi opp pappa.

Etter dette har han tatt seg mer tid til familien. Legene anbefalte 3 måneders sykemelding, men Kristian ønsket overhodet ikke det. Han var tilbake på jobb dagen etter at han ble utskrevet, og tok i stedet ut de åtte arbeidsdagene han var på sykehuset som ferie.

Selv om Kristian ikke legger så mye merke til janteloven i dag, så innrømmer han at det ikke var like mange som heiet de frem de første årene de var gründere. Det første hotellet de kjøpte var det samme hotellet som deres far mistet da han gikk personlig konkurs. En hendelse som formet Kristian, spesielt etter at faren fortalte han: – Det finnes to typer mennesker: De som setter seg ned og synes synd på seg selv – og så har du de som bretter opp ermene og kommer seg tilbake på beina.

Kristians nye mål for firmaet er å nå 10 milliarder i omsetning om noen år. Han ønsker overhode ikke noe liv som pensjonist, han føler seg mer som en Olav Thon type. Han legger til at jobben hans er livet, og selv når det er tøffe tak så gleder han seg til å dra på jobb.

 

 

Til andre gründere

Kristian blir inspirert av de som har fått til ting. Han elsker å lese biografier, spesielt av personer som har vært langt nede, men som har reist kjerringa igjen og nådd målene sine. Han anbefaler at man setter seg realistiske mål og har tro på de. De må være ganske kortsiktige og konkrete, og så kan man i tillegg ha en større drøm som kan ligge langt fremme for ekstra motivasjon til å nå de kortsiktige målene. Han legger til at man må unngå å ta all kritikk personlig, og være bevisst på at man kommer ingen sted uten at man møter litt motstand og juling på veien. – Utfordringer er til for å løses, avslutter Kristian

Ble du like inspirert som det jeg ble?

Følg Kristian og Roger: Linkedin | Website